Coreea de Nord, despre noile sancţiuni impuse de ONU: ”Reprezintă un act de război”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
kim jong un
uriminzokkiri.com

Coreea de Nord a numit duminică drept "un act de război" noile sancţiuni votate vineri de Consiliul de Securitate al ONU împotriva programelor sale nuclear şi balistic.

"Respingem în totalitate ultimele sancţiuni ale ONU (...) ca o atingere violentă adusă suveranităţii republicii noastre şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi în regiune", a declarat ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, într-un comunicat difuzat de KCNA, agenţia oficială de presă a Phenianului, relatează BBC.

"Statele Unite, total îngrozite de determinarea noastră în ceea ce priveşte măreaţa cauză istorică a ducerii la îndeplinire a obiectivului privind forţa nucleară a ţării, devin tot mai agresive în demersurile pentru a impune cele mai dure sancţiuni şi presiune asupra ţării noastre", se mai arată în declaraţia ministeruluinord-coreean.

Consiliul de Securitate ONU a impus nou sancţiuni în replică la testele cu rachete balistice făcute de Corea de Nord, inclusiv măsuri de tăiere cu 90% a importurilpr de petrol ale Phenianului. Aceasta în condiţiile în care există deja un set de sancţiuni din partea SUA, a ONU şi a Uniunii Europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO