Condițiile în care stă Novak Djokovic la hotel. O altă jucătoare rupe tăcerea: Mă simt ca la închisoare

Ultima actualizare: 08-01-2022 11:21
Novak Djokovic, contestat în Australia:
Getty

Jucătoarea cehă Renata Voracova, care se află în acelaşi hotel de carantină cu Novak Djokovic la Melbourne, a vorbit despre condițiile în care sunt cazați.

"Sunt într-o cameră şi nu pot merge nicăieri. Îmi pot deschide fereastra doar câţiva centimetri. Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate or crede că o să sar şi fug”, a adăugat ea, numindu-şi hotelul drept "un fel de cămin îmbunătăţit", potrivit news.ro.

"Mi se aduce mâncare şi este un paznic pe hol. Totul este porţionat. Mă simt un pic ca în închisoare”, a adăugat specialista la proba de dublu, în vârstă de 38 de ani.

Ministerul de Externe ceh a anunţat că protestează faţă de reţinerea sportivei, dar că aceasta a acceptat să părăsească ţara şi să nu participe la Australian Open care începe luni, 17 ianuarie, "pentru că posibilităţile sale de antrenament sunt limitate”. "Aştept permis (de plecare), sâmbătă poate”, a spus ea.

 Renatei Voracova i s-a acordat o scutire pentru că a fost recent infectată cu Covid-19, însă viza i-a fost anulată joi.

Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la hotel

 

Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul de "detenţie" din Melbourne, pentru a se putea antrena înaintea Openului Australiei, au anunţat, sâmbătă, avocaţii acestuia.

Campionul sârb a fost plasat la centrul Park Hotel, pentru solicitanţii de azil din Melbourne la sosirea în Australia, şi aşteaptă răspunsul la apelul său împotriva respingerii vizei sale de către autorităţile australiene şi a scutirii sale medicale, pentru a putea participa la Australian Open luna aceasta fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului, scrie Agerpres.

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ''derogare medicală'' pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Djokovic, care a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni într-un hotel din Melbourne.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO