Condamnat la 27 de ani închisoare, din cauză că voia să ucidă un judecător


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 07 Noiembrie 2017 13:14
Categorie: Stiri externe
Barbat condamnat in SUA

Un bărbat cu cetățenie indiană a fost condamnat la 27 de ani de închisoare, în Statele Unite, fiind acuzat că finanța gruparea al-Qaida și că ar fi plănuit să ucidă un judecător.

 

Yahya Farooq Mohammad, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat că ar fi finanțat gruparea teroristă, după ce i-a oferit unui deținut 15.000 de dolari ca să ucidă un judecător, informează BBC.

Deținutul era, de fapt, un agent FBI sub acoperire. Astfel, Yahya Farooq Mohammad a admis că i-a trimis bani unui lider al-Qaida, Anqar Al-Aqlaki și a pledat vinovat la acuzațiile de tentativă de crimă.

„A reprezentat o amenințare la siguranța cetățenilor noștri, a unui judecător și a independenței justiției, astfel că acum este tras la răspundere”, a spus procurorul Justin Herdman.

Mohammad plănuia să îi răpească și ucidă pe judecătorul Jack Zouhary, care lucrează la un tribunal din nordul statului Ohio de peste 10 ani.

„Nu mă așteptam ca un acuzat să pună un preț pe capul meu și să facă demersuri concrete pentru a mă ucide”, a spus judecătorul Zouary, pentru Toledo Blade.

Yahya Farooq Mohammad a ajuns în Statele Unite în anul 2002, când a devenit student al Universității Statului Ohio. În 2008, el s-a căsătorit cu un cetățean american.

În același dosar, au mai fost acuzate alte trei persoane, care au pledat nevinovate. Astfel, ele sunt judecate pentru că ar fi finanțat rețeaua teroristă. Cei patru suspecți au fost reținuți în septembrie 2015, după ce ar fi trimis 22.000 de dolari clericului Anwar Al-Awaki, liderul al-Qaida din Yemen, ucis ulterior într-un raid aerian.

Sursa: BBC NEWS

La 48 de ore de la atacul din New York, gruparea Stat Islamic rămâne tăcută. Care este motivul
De ce se radicalizează imigranții din Uzbekistan
Atentat dejucat în Times Square, cu ajutorul unui agent FBI sub acoperire
VIDEO PROTVPLUS.RO