Condamnări de până la 10 ani de închisoare, pentru membrii unei grupări extremiste. Ei atacau refugiați


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 19:37
Categorie: Stiri externe
refugiati sirieni in Turcia

Opt persoane au fost condamnate, miercuri, de un tribunal din Germania, la închisoare între patru și 10 ani, pentru că au constituit un grup de extremă-dreapta responsabil cu atacuri asupra unor adăposturi de refugiați și unor politicieni.

Potrivit tribunalului din Dresda, acuzaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani erau membrii unei „organizaţii teroriste" numite „Grupul Freital", după numele localităţii în care au avut loc majoritatea atacurilor, scrie AFP, citat de Agerpres.

După un proces ce a durat un an, Înalta Curte din Dresda a condamnat şapte membri ai grupului la cinci până la zece ani de detenţie. Al optulea a primit o sentinţă de patru ani de închisoare, a declarat o purtătoare de cuvânt. „Creierul" presupus al grupului, Timo Schulz, un şofer de autobuz în vârstă de 29 de ani, a primit cea mai mare condamnare, zece ani de detenţie.

Unii dintre inculpaţi au apărut în instanţă acoperindu-şi feţele cu hanoracele lor în timpul procesului.

Procurorii au acuzat grupul de viziuni xenofobe şi de extremă-dreapta şi de ideologie nazistă, precum şi de dorinţa de a crea un climat de frică menit a-i alunga pe străini. Ei au fost acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă, tentativă de crimă, detonare de explozibili, vătămări corporale şi daune aduse proprietăţii.

Într-unul dintre atacurile citate de procurori, suspecţii au detonat explozibili lângă ferestrele unui adăpost pentru refugiaţi, ştiind că erau oameni înăuntru. Un rezident a suferit tăieturi, dar procurorii au susţinut că refugiaţii au avut noroc că nimeni nu a fost grav rănit sau chiar ucis. De asemenea, suspecţii au detonat explozibili într-o maşină aparţinând unui politician local membru al partidului radical Die Linke (Stânga - n.r.).

Potrivit procurorilor, grupul a vizat refugiaţi, lucrători umanitari şi politicieni de stânga şi a obţinut în Republica Cehă mari cantităţi de explozibili care sunt ilegali în Germania.

Inculpaţii şi-au recunoscut rolul în fapte individuale, dar avocatul lor a respins acuzaţia că fac parte dintr-un grup terorist şi de tentativă de crimă.

Atacurile grupului au făcut parte dintr-un val de violenţă a extremiştilor de dreapta împotriva refugiaţilor declanşat de sosirea a peste un milion de migranţi în Germania începând din 2014.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO