Comoara ascunsa din magazie. "Ar putea valora 100 de milioane de dolari, dar nu putem sa-l pastram"


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 18:45
Data publicarii: Sambata 18 August 2012 15:17
Categorie: Stiri externe
Pablo Picasso

A fost considerat pierdut timp de 50 de ani, dar acum a fost descoperit, din intamplare, intr-o magazie.

Este vorba de un tablou pictat de Pablo Picasso, “Femeie cu palarie rosie sezand”, gasita in magazia cu materiale a Muzeului de Istorie si Stiinta Evansville din Indiana.

Oficialii au spus ca opera a fost donata muzeului in 1963 de un industrias, Raymond Loewy, insa la acea vreme s-a crezut ca este o copie a operei lui Picasso, realizata de un artist care se numea Germmaux. Pana la urma s-a dovedit ca un artist cu acest nume nici nu a existat.

La inceput, cei de la muzeu au crezut ca descoperirea este o binecuvantare pentru institutie, insa acum realizeaza ca pastrarea si expunerea unui tablou ce apartine marelui pictor implica niste costuri incredibil de mari. Directorul muzeului, Steven Krohn, a spus ca, cel mai probabil, tabloul va fi vandut, pentru ca nu-si poate permite costurile pe care le implica pastrarea tabloului.

Nu se stie inca valoarea de piata a acestui tablou, ea urmand a fi stabilita de un evaluator. Suma nu va fi una mica, avand in vedere faptul ca Picasso domina clasamentul cu cele mai scumpe tablouri vandute. “Garcon a la pipe” a fost vandut in 2004 cu suma de 126,4 milioane de dolari, iar in 2010, un tabloul pe care maestrul l-a realizat doar intr-o zi a fost vandut cu 106,5 milioane de dolari.

Sursa: huffingtonpost.com

Tags: pablo picasso,

VIDEO PROTVPLUS.RO