Ciudateniile celor mai cunoscuti dictatori din istorie

Hitler

Vi-l puteti imagina pe Hitler ca fiind amuzant pentru cei din jur? Sau pe Stalin pus mereu pe sotii? Ei bine, se pare ca si dictatorii aveau momentele lor de slabiciune. Afla mai multe despre cele mai amuzante sau ciudate aspecte din viata lor!

1. Adolf Hitler

Cunoscut ca unul dintre cei mai cruzi dictatori de-a lungul timpului, intruchiparea raului pentru multi, dat fiind numarul crimelor comise la ordinul sau, Hitler este cel mai ironizat personaj istoric fiind imitat in numeroase comedii. Pana si Dracula a avut mai putine aparitii decat dictatorul german.

Dar Hitler se pare ca nu a fost deranjat de acest aspect in timpul vietii, in ciuda faimei sale. Mai mult chiar, cand Chaplin a scos filmul "Marele Dictator", Hitler s-a simtit magulit si amuzat.

Pe langa faptul ca avea un simt al umorului bine dezvoltat, Hitler era un vegetarian declarat si pictor amator. De altfel, exista si o teorie conform careia Hitler ar fi dezvoltat un astfel de comportament crud tocmai pentru ca a esuat ca artist. Daca de la frustrari, Van Gogh si-a taiat urechea, Hitler a ucis sase milioane de evrei.

Citește și
Hitler
Si-a imbracat copilul in Hitler, Stalin si Saddam … in numele artei!
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

La adresa dictatorului au circulat si zvonuri cum ca avea un singur testicul.

2.Josef Stalin

Stalin este un alt dictator care a ucis oameni fara mila. Rusul a renuntat la numele sau din momentul in care si-a inceput cariera politica, astfel ca a apelat la pseudonimul de Stalin. Dupa ce a ajuns la putere, Stalin a fost poreclit "tatal cel mic al poporului". Insa apropiatii evitau sa ii spuna astfel in fata fiind cunoscut faptul ca dictatorul era destul de sensibil cu privire la inaltimea sa.

Cativa pictori chiar au fost impuscati pentru ca nu i-au facut un portret tocmai avantajos. Pe langa handicapul legat de inaltime, Stalin avea probleme si cu mana dreapta care era mai subtire decat stanga si pe care o ascundea mereu sub haine.

Un om discret in viata particulara, dictatorul a dat ordin garzilor de corp sa nu intre in camera sa atunci cand va fi pe patul de moarte, chiar daca va tipa. Apoi si-a pus oamenii la incercare. Cei care nu i-au ascultat comanda au fost ucisi. Si totusi acest ordin s-a intors impotriva sa in momentul in care si-a luxat piciorul in camera si ,de frica, niciun paznic nu a intrat sa il ajute.

3. Benito Musolini

Dictator consacrat tot de cel de-al doilea Razboi Mondial, Benito Musolini a condus Partidul National Fascist si a fost prim-ministru al Italiei. Desi era instruit in concordanta cu ideologia fascista si Italia era aliata Germaniei naziste, se spune ca Musoli nu il avea deloc la inima pe Hitler.

De asemenea, se pare ca Musolini avea multi prieteni evrei si nu era de acord cu Holocaustul. Ca persoana, Musolini adora sa manance usturoi, planta pe care o considera elixirul vietii, in ciuda faptului ca suferea de ulcer.

4. Saparmurat Niyazov

Titlul de cel mai penibil dictator a fost atribuit lui Saparmurat Niyazov, presedintele pe viata al Turkmenistanului din 1990 pana in 2007. El nu a comis crime in masa, nu si-a cucerit vecinii si nu a actionat conform majoritatii dictatorilor.

Avea un lucru in comun totusi cu ceilalti: placerea de redenumi lucruri, orase. Insa nu s-a oprit aici, Niyazov a redenumit zilele saptamanii si lunile anului dupa eroi nationali. Si painea a luat numele mamei dictatorului.

Nu s-a oprit aici. A inchis toate spitalele din afara capitalei, librariile cat si locurile unde cetatenii aveau acces la internet. Apoi in 2006, acesta a dat ordin ca pensiile sa fie anulate, in plus a cerut pensionarilor sa dea inapoi banii primiti de la stat in ultimii doi ani. Saracia a dus astfel la zeci de mii de decese, dar Saparmurat Niyazov a refuzat sa recunoasca ca strategia sa avea acest efect.

Printre cele mai ridicole legi date de Niyazov a fost interzicerea machiajului pentru prezentatorii de stiri, inregistrarea de discuri, cat si eliminarea cainilor din capitala.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Hitler, cat pe ce sa fie un artist! Un evreu i-a pus bete in roate
Hitler, cat pe ce sa fie un artist! Un evreu i-a pus bete in roate

Schitele scoase la licitatie, despre care se spune ca au fost facute de Adolf Hitler, au fost folosite de fostul dictator in incercarea sa de a intra la Academia de Arta din Viena. The Telegraph relateaza despre povestea lor impresionanta.

Si-a imbracat copilul in Hitler, Stalin si Saddam … in numele artei!
Si-a imbracat copilul in Hitler, Stalin si Saddam … in numele artei!

“Este necesar sa facem asta ca sa intelegem sensurile raului care exista in fiecare dintre noi”, spune o artista daneza care si-a imbracat fetita in uniformele militare ale unor dictatori.

Afla aici ce muzica asculta dictatorii lumii!
Afla aici ce muzica asculta dictatorii lumii!

Putini ar crede ca cei mai autoritari lideri ai lumii au si o latura umana. Cum in spatele imaginii publice, intotdeauna se ascunde ceva ....tandrete, The Telegraph a facut o trecere in revista a cantaretilor preferati de cei mai cunoscuti dictatori.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.