Cine este liderul politic de 93 de ani supranumit "Ingerul Gabriel". "Voi sta la portile Raiului si voi decide cine intra"

Ultima actualizare: 06-06-2017 07:12
Presedintele care va prezida Raiul
AFP

Presedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a afirmat ca "voi sta la portile Raiului si voi decide cine intra si cine nu".

Liderul politic a fost ridicat la rand de sfant de catre sustinatorii sai. "Multi dintre cei care ajung la judecata de apoi vor fi socati cand il vor vedea pe Presedintele Mugabe adjudecand cine se presupune ca ajunge in Rai si in iad", sustine Kudzanai Chipanga.

Aceste declaratii au fost facute in timpul "unei intalniri interactive cu tinerii", care a avut loc un Marondera, un oras mic la 75 km Est de Harare, unde Mugabe a participat impreuna cu Prima Doamna, Grace Mugabe.

Chiar daca este Presedintele Republicii Zimbabwe din 1987, Mugabe se bucura in continuare de sprijinul sustinatorilor.

"Cand va veni momentul, noi il vom sustine numai pe Presedintele Mugabe". Chipanga, un apropiat al liderului, sustine ca victoria electorala din 2018 va fi "o afacere buna".

In timpul alegerilor din 2018, Mugabe va implini varsta de 94 de ani. Unele persoane sustin ca alegerile din 2018 nu il vor mai prinde in viata pe Mugabe, iar daca acesta va trai, atunci nu va mai putea candida pentru ca starea sa de sanatate se va deteriora considerabil.

In viitoarea cursa electorala, Mugabe se bazeaza pe sustinatorii sai traditionali: veteranii de razboi.

"Atata timp cat esti in viata Gushungo, tu vei fi presedintele nostru etern", sustine Chipanga, folosind numele de clan a lui Mugabe. In plus, acesta il numeste "Ingerul Gabriel a Lui Dumnezeu", facand referire la prenumele liderului politic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO