Cinci lideri ai Statului Islamic au furat milioane de dolari de la jihadisti. Pedeapsa care-i asteapta daca vor fi prinsi


Ultimul update: Miercuri 09 Noiembrie 2016 00:33
Data publicarii: Duminica 06 Noiembrie 2016 14:04
Categorie: Stiri externe
Statul Islamic

Cinci lideri de top al gruparii teroriste Statul ISlamic au furat milioane de dolari din trezoreria jihadistilor, apoi au fugit cu banii din Irak. Intre timp, extremistii au trimis o elita dupa ei pentru a-i vana.

Cinci lideri importanti ai Statului Islamic au abandonat gruparea si au furat mai multe milioane de dolari din comoara jihadistilor, iar acum sunt vanati de extremisti. Daca vor fi prinsi, tradatorii vor fi arestati sau executati pe loc. Conform Daily Mail, hotii se indreapta spre Siria si incearca sa scape vii de furia din mainile propriilor lor camarazi.

Printre cei care au organizat jaful se numara liderul Abu al-Bara al-Qahtani si detin nationalitate dubla, araba si straina. Jaful din Mosul vine la scurt timp dupa ce fortele irakiene au inceput sa ia avans pe strazile din orasul Mosul, cu toate ca au intampinat o rezistenta puternica din partea jihadistilor din organizatia Statul Islamic care controleaza orasul de doi ani, transmite AFP.

 

ONU: Jihadistii au ucis sute de persoane si au recrutat copii soldati in nordul Irakului

Militantii din organizatia jihadista Statul Islamic (SI) au ucis sute de persoane, printre care 50 de dezertori si 180 de fosti angajati ai guvernului irakian, in zona orasului Mosul, din nordul Irakului, a anuntat vineri purtatoarea de cuvant a ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, potrivit Reuters.

Jihadistii au transportat 1.600 de persoane din orasul Hammam al-Alil catre Tal Afar, posibil pentru a fi folosite drept scuturi umane impotriva loviturilor aeriene. De asemenea, 150 de familii au fost duse la Mosul miercuri.

Militantii SI le-au spus locuitorilor din Hammam al-Alil ca trebuie sa-si predea copiii, in special baietii cu varste peste noua ani, in ceea ce pare a fi o recrutare de copii soldati.

SI detine circa 400 de femei kurde, yazidi si siite la Tal Afar si este posibil sa fi ucis alte 200 la Mosul, a adaugat Ravina Shamdasani.

Natiunile Unite au date si despre lovituri aeriene soldate cu victime in randul civililor, o astfel de actiune ucigand miercuri seara patru femei si ranind alte 17 in cartierul Al-Qudus din estul Mosulului.

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO