Chinezii uimesc din nou lumea. Cel mai lung pod suspendat, intre 2 munti, construit in timp RECORD


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 13:31
Data publicarii: Duminica 18 Martie 2012 20:01
Categorie: Stiri externe

Ambitiosi cum ii stim, chinezii vor sa doboare toate recordurile din lume. Dupa cel mai lung pod peste mare, se pregatesc sa inaugureze si cel mai lung pod suspendat intre doi munti.

Multi si disciplinati ca furnicile, chinezii au strapuns muntii si au construit doua tuneluri pe care le-au legat cu un pod.

Podul Aizhai traverseaza Marele Canion Dehang din centrul Chinei, la o inaltime de 355 de metri. Cu o lungime de 1.176 de metri, constructia a depasit deja recordul detinut de un pod din California.

Chinezii l-au terminat in patru ani si jumatate si il vor inaugura la sfarsitul lunii. Cativa norocosi au testat deja in februarie autostrada cu patru benzi pe care se poate circula doar cu 80 de kilometri la ora.

Daca podul Aizhai le usureaza viata soferilor, cea mai spectaculoasa realizare a chinezilor in domeniu este alta: cel mai lung pod peste apa din lume, pe care l-au inaugurat in vara anului trecut.

Construit pe coasta de est a tarii, are 42,5 kilometri si este sustinut de 5.200 de coloane. A fost inaltat tot in patru ani si a costat 2,3 miliarde de dolari.
 

Tags: china, poduri,

VIDEO PROTVPLUS.RO