China a inchis o aplicatie pentru lesbiene care avea peste 5 milioane de utilizatori

Ultima actualizare: 02-06-2017 06:58
chinezoaice
iStock

Rela nu mai este disponibila in magazinele de aplicatii Android si Apple, iar site-ul si contul Sina Weibo au fost sterse.

Utilizatorii au observat saptamana trecuta ca aplicatia nu mai este accesibila, insa nu este clar din ce motiv.

Rela le-a comunicat utilizatorilor ca serviciul a fost suspendat pentru o "modificare importanta". "Rela era mereu cu tine si te rog asteapta intoarcerea ei!", era mesajul transmis utilizatorilor de catre aplicatie.

Atitudine conservatoare a autoritatilor chineze

Autoritatea de Stat care reglementeaza internetul, Cyberspace Administration of China (CAC), nu a comentat situatia.

Unii utilizatori au sugerat ca au fost conectati cu sprijinul aplicatiei Rela cu parintii copiilor LGBT care au dorit sa participe la o "piata de casatorie" la Shanghai, pe 20 mai.

Grupul s-a alaturat evenimentului saptamanal din Parcul Poporului, unde parintii mai in varsta incearca sa gaseasca parteneri pentru copiii lor necasatoriti si le-au inmanat "pliante educationale".

Potrivit sixthtone.com, site-ul evenimentului saptamanal din Parcul Poporului, ofiterii de securitate au ordonat grupului sa paraseasca parcul, motivand ca nu si-au inregistrat evenimentul "publicitar" la politie.

Considerata tulburare mentala

Nu este ilegal sa fii homosexual in China, dar homosexualitatea a fost considerata a fi o tulburare mentala pana in 2001, iar atitudinea fata de ea ramane conservatoare.

In aprilie, o aplicatie chineza care se adreseaza barbatilor homosexuali si bisexuali, Zank, a fost oprita dupa ce CAC a acuzat-o ca a difuzat continut pornografic.

Dar, in februarie, o alta aplicatie de intalniri, Blued, a primit o finantare substantiala din parte publicatiei sustinuta de stat Beijing News.

Compania Beijing Kunlun Tech a cumparat o participatie de 61,5% in Grindr, cea mai mare aplicatie de retele sociale pentru homosexuali din lume, in ianuarie 2016, pentru 93 de milioane de dolari.

Saptamana trecuta, Beijing Kunlun Tech a anuntat ca a cumparat restul de 38,5% pentru 152 milioane de dolari.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO