Celebra jachetă-polar a lui Volodimir Zelenski a fost vândută la licitație, în Londra

Ultima actualizare: 07-05-2022 15:07
volodimir zelenski, boris johnson
Getty

La Londra, faimoasa jachetă de polar a președintelui Volodimir Zelenski a fost vândută la o licitație pentru strângerea de fonduri pentru Ucraina, pentru 90.000 de lire sterline (105.000 euro).

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Licitația din din Londra a fost condusă chiar de către premierul britanic Boris Johnson, iar acesta l-a numit pe Volodimir Zelenski "unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”.

Astfel, licitației de strângere de fonduri pentru Ucraina, celebra jachetă de polar a președintelui Zelenski a fost vândută cu 90.000 de lire sterline, informează The Telegraph.

Boris Johnson a sugerat că haina ar trebui să fie vândută cu mult mai mult decât prețul de pornire de 50.000 de lire sterline, pe care prim-ministrul l-a descris ca fiind "un chilipir", în timp ce îi îndemna pe oameni să să cheltuiască mult.

Prețul piesei vestimentare a fost aproape dublu la un eveniment organizat la Tate Modern, în cadrul căruia s-au strâns fonduri vitale pentru ajutorul umanitar acordat Ucrainei, invadată de Rusia în februarie.

Președintele ucrainean, cunoscut și pentru hainele sale militare kaki, care îl caracterizează, a fost fotografiat făcând un tur al Kievului asediat, îmbrăcat în această haină.

Zelenski a ținut un discurs prin legătură video înainte de licitația de la Brave Ukraine fundraiser, în timpul căreia a lăudat Marea Britanie și pe "curajosul Boris", care l-a vizitat la Kiev.

Licitația, care a fost organizată de Christie's, s-a lăudat cu alte loturi, printre care și un ulcior de cocoș prezentat lui Boris Johnson în timpul plimbării sale cu Zelenski în capitala ucraineană.

„Ucraina să fie din nou întreagă și liberă”

De asemenea, a fost pus la bătaie un tur ghidat al Kievului de către primarul orașului și fostul campion de box la categoria grea Vitali Klitschko. Cateringul a fost asigurat de singurul bucătar cu stele Michelin din Ucraina.

"Fie că licitați pentru polarul lui Volodimir - un chilipir la 50.000 de lire sterline, vreau oferte mult mai mari decât atât, fie că licitați pentru un tur al Kievului cu primarul Klitschko, am avut un tur al Kievului cu primarul Klitschko, este un oraș frumos. Merită. Sprijiniți Ucraina în seara asta, prietenii mei, astfel încât marea capitală europeană veche Kiev să nu mai fie niciodată amenințată, iar Ucraina să fie din nou întreagă și liberă", a declarat premierul Marii Britanii.

Regatul Unit va continua să ajute Ucraina

Premierul britanic, primul lider mondial care s-a adresat parlamentului ucrainean după invazie, a adăugat că Marea Britanie va "continua să își intensifice" eforturile pentru a ajuta Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Marea Britanie a trimis arme și ajutoare în această țară pentru a ajuta la respingerea armatei lui Vladimir Putin.

Johnson a declarat că a fost "un dezastru pentru Putin", dar o "binecuvântare pentru Ucraina și pentru lume" faptul că Zelenski a fost președinte și l-a numit "cu adevărat unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO