Cele mai cunoscute simboluri ale lumii, amenintate cu disparitia. Cine vrea sa distruga piramidele

piramidele de la Giza

Un lider islamist, care are legaturi cu talibanii, a facut un apel la distrugerea piramidelor si Sfinxului din Egipt, pe care ii considera “idoli pagani”.

Murgan Salem al-Gohary, lider islamist care a fost condamnat de doua ori pentru instigare la violenta, a cerut musulmanilor adepti ai jihadului sa distruga aceste monumente de la Giza, care nu respecta religia musulmana, ce interzice “idolii”.

Al-Gohary a facut aceasta declaratie in cadrul unui interviu televizat, realizat de Dream TV, scrie Huffington Post.

Liderul islamist da ca exemplu distrugerea statuilor lui Buddha din Afganistan, pusa la cale de talibanii aflati la putere in 2001.

“Toti musulmanii sunt obligati sa aplice invataturile islamului si sa inlature asemenea idoli, asa cum am facut in Afganistan”, declara al-Gohary.

Citește și
suspect
Autoritatile bulgare neaga ca atentatul ar fi fost comis de un fost detinut de la Guantanamo
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Indemnul lui este criticat de alti lideri musulmani. Seicul Abdel Fattah Moro, vice presedintele partidului Ennahda din Tunisia, spune ca religia lor cere distrugerea idolilor care sunt venerati, insa la piramide si Sfinx nu se roaga nimeni, prin urmare nu are sens distrugerea lor.

Totusi, indemnul lui al-Gohary este sustinut de partidul Salafist, al doilea ca influenta in Egipt, care vrea aplicarea legii Sharia in Egipt. Liderii ultraconservatori au cerut acoperirea tuturor statuilor faraonice.

O sursa din ministerul de interne declara ca autoritatile egiptene iau in serios amenintarea liderului islamist si vor face tot posibilul pentru a proteja aceste comori arheologice.

Piramidele de la Giza au fost construite in timpul dinastiei a IV-a egiptene, in urma cu peste 4.500 de ani. Acestea sunt de fapt mormintele faraonilor Khufu, Kefren si Mikerinos. In apropiere exista si cateva piramide mai micute, construite pentru mormintele familiei regale. Egiptologii cred ca si Sfinxul a fost construit de faraonul Kefren.

Considerate una din cele 7 minuni ale lumii antice, piramidele au fost incluse in patrimoniul UNESCO si sunt cele mai vizitate oboective turistice din Egipt.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Un lider islamist avertizeaza:
Un lider islamist avertizeaza: "Romania este una din tintele terorismului in Europa de Est"

Seicul Omar Bakri Mohammed a declarat, intr-un intreviu acordat publicatiei bulgare 24 Chasa, ca Romania si Bulgaria sunt tinte ale terorismului islamic.

Autoritatile bulgare neaga ca atentatul ar fi fost comis de un fost detinut de la Guantanamo
Autoritatile bulgare neaga ca atentatul ar fi fost comis de un fost detinut de la Guantanamo

Presupusul autor al atentatului sinucigas comis in Bulgaria este un islamist cu cetatenie suedeza care a fost detinut o perioada in penitenciarul de la Guantanamo Bay, anunta surse guvernamentale bulgare citate de presa de la Sofia.

Primul discurs al noului presedinte ales in Egipt:
Primul discurs al noului presedinte ales in Egipt: "Revolutia va continua in tara"

A fost o noapte incendiara la Cairo. Piata Tahrir din centrul orasului a fost neincapatoare pentru zecile de mii de egipteni care au sarbatorit victoria candidatului islamist in alegerile prezidentiale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.