Cel putin 11 morti si sute de mii de persoane evacuate in Filipine, din cauza unui taifun

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20

Primul taifun al sezonului a lovit Filipinele, inclusiv capitala tarii, Manilla. Cel putin 11 oameni au murit. Rafalele de vant au atins 250 de kilometri pe ora cand taifunul, clasificat in categoria a doua din cinci posibile, a atins tarmul.

Sute de mii de oameni si-au petrecut noaptea in adaposturi. Autoritatile au anuntat ca bursele si multe alte institutii raman inchise. Taifunul botezat dupa un zeu al tunetului, Rammasun, a distrus reteaua de electricitate.

Rammasun ("zeul tunetului" in tailandeza) era insotit de rafale de vant atingand viteza de 250 de kilometri pe ora, cand a atins marti seara insulele din estul Filipinelor.

Potrivit AP, cel putin 7 persoane au murit, iar alte trei au fost date disparute.

"Acoperisurile zboara de pe case, vantul vuieste", a declarat Joey Salceda, guvernatorul provinciei Albay (est), la postul de televiziune ABS-CBN.

O femeie a fost ucisa de caderea unui stalp de electricitate pe Insula Samar, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al agentiei guvernamentale pentru gestionarea catastrofelor, Mina Marasigan. De asemenea, trei pescari au fost dati disparuti.

Ochiul taifunului a atins miercuri dimineata sudul capitalei, iar rafalele de vant puternice au provocat un haos in megapolisul cu 12 milioane de locuitori, unde toate scolile si administratiile publice raman inchise pe timpul zilei.

Pe intreg teritoriul tarii, aproximativ 450.000 de persoane si-au parasit locuintele pentru a gasi un refugiu in centrele de evacuare, potrivit ministrului pentru Afaceri Sociale, Corazon Soliman. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO