Cel puțin șapte atacuri armate s-au produs în ultimele zile în SUA. 30 de oameni și-au pierdut viața
A fost încă un weekend violent în oraşele americane, unde cel puţin șapte atacuri armate de masă s-au produs în ultimele zile, de la un capăt la altul al Statelor Unite.
Cel puţin 30 de oameni şi-au pierdut viaţa, într-un şir de incidente în care şi-au pierdut viaţa şi copii.
Statistic, de la începutul anului şi până acum, s-au înregistrat aproape 300 de asemenea atacuri, o creştere cu peste 40% faţă de anul trecut.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Acesta e doar unul dintre incidentele armate care au avut loc în ultimele zile, în oraşele americane. Scene similare s-au petrecut în Oakland, în Minneapolis şi în Chicago.
Lori Lightfoot, primar Chicago: ”Din păcate, asta nu se întâmplă doar în Chicago. Suntem parte a unui club al oraşelor în care nimeni nu vrea să locuiască. Oraşe cu atacuri armate în masă.”
Doar în ultimele două zile, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, împuşcate în plină stradă, potrivit autorităţilor americane. Printre ele, şi copii.
Jillian Peterson, cercetător: ”Aceste violenţe au luat amploare în timpul pandemiei şi acum, în 2021, cifrele au explodat. Pandemia a fost o perioadă stresantă, oamenii au devenit mai frustraţi, s-au adăugat pierderea locurilor de muncă, traumele şi izolarea şi toate astea au un impact asupra atacurilor armate.”
Unele victime îi cunosc pe atacatori, altele sunt la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit. În Dallas, o dispută izbucnită la o petrecere s-a încheiat cu opt persoane rănite, inclusiv doi copii. În Detroit, poliţiştii anchetează un incident în care şi-a pierdut viaţa un copil de doi ani.
Brian Christian, tatăl copilului: ”Nu-i doresc asta nici celui mai mare duşman al meu.”
Unii dintre activiştii care cer o reformă a armelor de foc în Statele Unite sunt descurajaţi de faptul că autorităţile federale nu iau nicio măsură, în faţa numărului tot mai mare de violenţe armate.
Cameron Kasky, supraviețuitor: ”Nu am văzut să apară o reformă substanţială în problema armelor de foc din partea administraţiei Biden și e dezamăgitor, în special pentru că Joe şi Kamala şi-au făcut campanie electorală pe ideea asta. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi.”
Potrivit CNN, de la începutul anului şi până acum, în oraşele americane au avut loc aproape 300 de incidente armate, în care cel puţin patru persoane au fost împuşcate. E o creştere cu aproximativ 40% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut şi cu peste 60% faţă de prima jumătate a anului 2019.