Cel putin 52 de oameni au murit intr-o inchisoare din Mexic, dupa o revolta. Mai multi detinuti au incercat sa evadeze

Ultima actualizare: 14-02-2016 07:05
agenti de securitate - Getty

Zeci de persoane au murit intr-o revolta produsa joi intr-o inchisoare din orasul Monterrey, in nord-estul Mexicului.

Incidentul a avut loc cu doar o zi inaintea vizitei pe care o va incepe papa Francisc in aceasta tara si care va include si o deplasare la un centru de detentie, transmit Reuters si AFP, citand presa locala, relateaza Agerpres.

Conform The Guardian, cel putin 52 de oameni au fost ucisi in revolta din inchisoarea Topo Chico, iar mai multi detinuti ar fi reusit sa evadeze.

Imaginile transmise de posturile de televiziune au aratat vehicule de politie patruland pe strazile din apropierea inchisorii si ambulante indreptandu-se spre centrul de detentie, de unde se ridica un nor gros de fum.

Guvernatorul statului Nuevo Leon a anuntat pe Twitter ca situatia a fost adusa sub control, insa nu a dat detalii despre ceea ce s-a intamplat la Topo Chico.

Incidentul este cel recent dintr-o serie de revolte sangeroase petrecute in ultimii ani in inchisorile supraaglomerate din Mexic, in care sunt tinuti adesea membri ai unor bande diferite de traficanti de droguri.

Revolta de joi s-a produs cu numai o zi inainte ca papa Francisc sa-si inceapa prima sa vizita in Mexic. Suveranul pontif are programata saptamana viitoare o deplasare la inchisoarea din orasul de frontiera Ciudad Juarez (nord), altadata unul dintre cele mai violente din lume.

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO