"Cel putin 2% din imigranti sunt luptatori infiltrati ai Statului Islamic". Afirmatiile alarmiste ale unui oficial libanez

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51
statul islamic

Cel putin 2% din cei 1.1 milioane de sirieni care traiesc in taberele de refugiati din Liban ar fi jihadisti "insetati de sange", care cauta o portita spre Europa, avertizeaza un oficial al guvernului libanez.

Elias Bou Saab, ministrul Educatiei din Liban, crede ca luptatorii Statului Islamic au pus la cale o operatiune sub acoperire pentru a traversa Mediterana spre Europa, scrie Daily Mirror.

Oficialul nu a dat insa niciun argument pentru afirmatiile sale, multumindu-se doar sa spuna ca asta ii spune instinctul.

Avertismentul sau a fost lansat chiar in timp ce premierul britanic David Cameron viziteaza zilele acestea taberele de refugiati din Liban si Iordania, intr-o incercare de a recastiga simpatia electoratului.

"Instinctul imi spune ca Statul Islamic pregateste ceva pe ascuns. Vor sa mearga in Europe si prin alte locuri...Din Turcia pana in Grecia. S-ar putea ca 2% dintre refugiati sa fie adepti ai Statului Islamic. Este mai mult decat suficient. Avem si noi tabere de imigranti - o sa gasesti radicali printre ei, 2-3%", a declarat Elias Bou Saab.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO