Cel mai tanar student al unei institutii de invatamant superior din SUA. La 12 ani a fost acceptat de Universitatea Cornell


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 21:41
Categorie: Stiri externe
Jeremy Shuler

Cand avea mai putin de 2 ani, Jeremy Shuler, citea carti in engleza si coreeana. La varsta de 5 ani, citea de unul singur celebrul roman de fantezie Stapanul inelelor, iar un an mai tarziu era fascinat de matematica.

Acum, la varsta de 12 ani, a fost acceptat la Universitatea Cornell, New York, una dintre cele mai bune facultati din SUA. Baiatul este cel mai tanar student acceptat vreodata la o institutie “Ivy League”, acestea fiind considerate cele mai prestigioase din lume.

Lance Collins, Decanul sectie de Inginerie, a declarat:”Daca isi va mentine parcursul, avand in vedere evolutia lui de pana acum, intr-o buna zi, el o sa o gaseasca anumite solutii pe care noi nu le putem imagina. Sunt entuziasmat”.

Jeremy a copilarit in Texas, iar parintii sai sunt ingineri aerospatiali. Testele pe care le-a sustinut in urma cu 2 ani au fost indeajuns de bune pentru a primi oferte de la diverse universitati, dar a trebuit sa-si astepte parintii sa se mute, pentru a avea grija de el.

Fiind supradotat intelectual, baiatul nu a mers la gradinita si a fost educat acasa. Totusi, mama lui a fost ingrijorata:”Eram ingrijorati despre cum va socializa cu ceilalti copii. Pe terenul de joaca era inspaimantat de copiii care alergau si tipau. Din fericire, l-am dus in tabere cu specific matematic si a fost foarte sociabil. Avea nevoie de cineva cu pasiuni comune”.

Jeremy a inceput sa se acomodeze deja cu viata de student:” La inceput eram emotionat, dar acum sunt mai mult captivat decat agitat. Oricum, in tabara, toti copiii erau mai in varsta decat mine, deci, sunt obisnuit sa am prieteni mai mari. Atat timp cat le place matematica”
 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO