Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise la ”summit-ul regal de criză” cu Meghan și Harry

Ultima actualizare: 14-01-2020 20:01

Harry și Meghan au câștigat prima bătălie, spun comentatorii, după consiliul de familie convocat de regina Elisabeta a-II-a. 

Suverana a anunțat că respectă dorința ducilor de Sussex de a renunța la rolurile lor de membri de rang înalt ai familiei regale britanice, deși ar fi preferat să nu se întâmple asta.

Pe de altă parte, jurnaliștii britanici au ajuns la concluzia că prințul Harry și soția lui au premeditat totul, primul indiciu fiind faptul că au preferat că fiul lor Archie să nu aibă titlu nobiliar.

Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise la "summit-ul de criză" de la reședința regală din Sandringham?

Regina ar fi ținut să vorbească între patru ochi cu nepotul ei, prințul Harry, înainte ca la discuții să se alăture William, fratele său și Charles, tatăl lor.

Potrivit Daily Mail, s-ar fi renunțat la teleconferința cu Meghan, aflată în Canada, de teamă că apelul telefonic ar putea fi interceptat de presa de scandal. Iar prințul Charles i-a spus răspicat lui Harry că NU va avea resurse nelimitate.

Max Foster, corespondent CNN: ”O mobilizare uriașă pentru această confruntare în familia regală, însă un ton pozitiv la final. Regina a spus că discuțiile au fost "foarte constructive" și a fost de acord pentru o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex să-și împartă timpul între Canada și Regatul Unit.”

Kate Williams, expert familia regală, CNN: ”Regina a transmis un mesaj clar către țară și familia ei: "vom găsi o soluție care să funcționeze". Pentru că ultimul lucru pe care îl dorește regina este că această poveste să treneze, să fie tot mai multe speculații și bârfe despre conflicte în famila regală.”

Max Foster, corespondent CNN: ”Comunicatul reginei a fost pe un neobișnuit ton personal. A scris: "Familia mea și cu mine sprijinim întrutotul dorința lui Harry și Meghan de a fi o familie tânără la început de drum". A adăugat, însă: "Am fi preferat să rămână membri ai familiei regale cu program complet".

Deciziile finale în privința modului în care cuplul își va organiza timpul și finanțele vor fi luate în zilele următoare - afirmă suverana în comunicatul difuzat de Palatul Buckingham.

Regina mai afirmă că rămân "chestiuni complexe de rezolvat"... ... inclusiv costurile pentru securitatea ducelui și ducesei de Sussex, estimate la aproximativ un milion de lire anual.

Max Foster, corespondent CNN: ”Cum se vor finanţa? Cum vor combină finanţarea publică şi privată fără să fie acuzaţi de conflict de interese? Se pare, însă, că ducii de Sussex au depăşit primul obstacol şi sunt pe cale să se retragă din rolul de membri seniori ai familiei regale.”

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO