Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise la ”summit-ul regal de criză” cu Meghan și Harry


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 20:01
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2020 20:01
Categorie: Stiri externe

Harry și Meghan au câștigat prima bătălie, spun comentatorii, după consiliul de familie convocat de regina Elisabeta a-II-a. 

Suverana a anunțat că respectă dorința ducilor de Sussex de a renunța la rolurile lor de membri de rang înalt ai familiei regale britanice, deși ar fi preferat să nu se întâmple asta.

Pe de altă parte, jurnaliștii britanici au ajuns la concluzia că prințul Harry și soția lui au premeditat totul, primul indiciu fiind faptul că au preferat că fiul lor Archie să nu aibă titlu nobiliar.

Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise la "summit-ul de criză" de la reședința regală din Sandringham?

Regina ar fi ținut să vorbească între patru ochi cu nepotul ei, prințul Harry, înainte ca la discuții să se alăture William, fratele său și Charles, tatăl lor.

Potrivit Daily Mail, s-ar fi renunțat la teleconferința cu Meghan, aflată în Canada, de teamă că apelul telefonic ar putea fi interceptat de presa de scandal. Iar prințul Charles i-a spus răspicat lui Harry că NU va avea resurse nelimitate.

Max Foster, corespondent CNN: ”O mobilizare uriașă pentru această confruntare în familia regală, însă un ton pozitiv la final. Regina a spus că discuțiile au fost "foarte constructive" și a fost de acord pentru o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex să-și împartă timpul între Canada și Regatul Unit.”

Kate Williams, expert familia regală, CNN: ”Regina a transmis un mesaj clar către țară și familia ei: "vom găsi o soluție care să funcționeze". Pentru că ultimul lucru pe care îl dorește regina este că această poveste să treneze, să fie tot mai multe speculații și bârfe despre conflicte în famila regală.”

Max Foster, corespondent CNN: ”Comunicatul reginei a fost pe un neobișnuit ton personal. A scris: "Familia mea și cu mine sprijinim întrutotul dorința lui Harry și Meghan de a fi o familie tânără la început de drum". A adăugat, însă: "Am fi preferat să rămână membri ai familiei regale cu program complet".

Deciziile finale în privința modului în care cuplul își va organiza timpul și finanțele vor fi luate în zilele următoare - afirmă suverana în comunicatul difuzat de Palatul Buckingham.

Regina mai afirmă că rămân "chestiuni complexe de rezolvat"... ... inclusiv costurile pentru securitatea ducelui și ducesei de Sussex, estimate la aproximativ un milion de lire anual.

Max Foster, corespondent CNN: ”Cum se vor finanţa? Cum vor combină finanţarea publică şi privată fără să fie acuzaţi de conflict de interese? Se pare, însă, că ducii de Sussex au depăşit primul obstacol şi sunt pe cale să se retragă din rolul de membri seniori ai familiei regale.”

 

 

Decizia reginei Elisabeta în cazul lui Harry și Meghan. Comunicatul transmis de aceasta
Anunţul neaşteptat al reginei Elisabeta. Ce soluţie are pentru Harry şi Meghan
Ce i-a supărat pe prinţii William şi Harry, după
VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47