VIDEO. Un bărbat s-a deghizat în Hitler la un festival din Germania. Reacția poliției


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 12:52
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2020 12:45
Categorie: Stiri externe
Hitler

Poliţia germană a anunţat că a deschis o anchetă după apariţia weekendul trecut a unui bărbat deghizat în Hitler în ataşul unei motociclete la un festival.

„Când oamenii se deghizează în Adolf Hitler, o investigaţie specială este întotdeauna necesară", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei locale pentru agenţia de presă DPA.

În mai multe înregistrări video realizate de amatori prezenţi la acel eveniment dedicat motocicletelor vechi din Augustusburg, în apropiere de Chemnitz, care circulă pe internet, poate fi văzut un bărbat ce era machiat pentru a semăna cu fostul dictator nazist, aşezat în ataşul unei motociclete.

Motocicleta era condusă de o persoană purtând uniforma de soldat în Wermacht şi o cască de oţel din Al Doilea Război Mondial, relatează Agerpres.

În înregistrările video, spectatorii pot fi auziţi râzând după trecerea prin faţa lor a acelei motociclete, iar un poliţist însărcinat cu supravegherea evenimentului a fost surprins în timp ce zâmbea şi făcea fotografii cu falsul Adolf Hitler.

Poliţia a declarat că acel agent riscă la rândul său anumite consecinţe. "Ne-am fi aşteptat ca el, colegul nostru, să pună capăt şi fără cea mai mică ezitare acelor lucruri", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Liderul guvernului landului Saxonia, Michael Kretschmer, membru în partidul conservator al Angelei Merkel, a condamnat incidentul.

„Să te deghizezi în autorul unui genocid înseamnă mai mult decât prost gust", a denunţat el pe Twitter, afirmând că un astfel de comportament este inacceptabil şi "nu ar trebui să se mai producă niciodată".

Aproximativ 1.800 de persoane au participat la acest festival dedicat motocicletelor vechi, organizat într-o regiune din fosta Republică Democrată Germană (RDG) renumită pentru faptul că adăposteşte o importantă mişcare neonazistă.

Sursa: Agerpres

Putin a reluat războiul declarațiilor. Acuzațiile pe care i le aduce Poloniei
Hitler, cetățean de onoare într-un oraș din Austria. Ce decizie au luat autoritățile
Motivul neobişnuit pentru care un bărbat a cumpărat cu o sumă uriaşă pălăria lui Hitler
VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47