VIDEO. Un bărbat s-a deghizat în Hitler la un festival din Germania. Reacția poliției

Ultima actualizare: 14-01-2020 12:52
Hitler
Twitter

Poliţia germană a anunţat că a deschis o anchetă după apariţia weekendul trecut a unui bărbat deghizat în Hitler în ataşul unei motociclete la un festival.

„Când oamenii se deghizează în Adolf Hitler, o investigaţie specială este întotdeauna necesară", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei locale pentru agenţia de presă DPA.

În mai multe înregistrări video realizate de amatori prezenţi la acel eveniment dedicat motocicletelor vechi din Augustusburg, în apropiere de Chemnitz, care circulă pe internet, poate fi văzut un bărbat ce era machiat pentru a semăna cu fostul dictator nazist, aşezat în ataşul unei motociclete.

Motocicleta era condusă de o persoană purtând uniforma de soldat în Wermacht şi o cască de oţel din Al Doilea Război Mondial, relatează Agerpres.

În înregistrările video, spectatorii pot fi auziţi râzând după trecerea prin faţa lor a acelei motociclete, iar un poliţist însărcinat cu supravegherea evenimentului a fost surprins în timp ce zâmbea şi făcea fotografii cu falsul Adolf Hitler.

Poliţia a declarat că acel agent riscă la rândul său anumite consecinţe. "Ne-am fi aşteptat ca el, colegul nostru, să pună capăt şi fără cea mai mică ezitare acelor lucruri", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Liderul guvernului landului Saxonia, Michael Kretschmer, membru în partidul conservator al Angelei Merkel, a condamnat incidentul.

„Să te deghizezi în autorul unui genocid înseamnă mai mult decât prost gust", a denunţat el pe Twitter, afirmând că un astfel de comportament este inacceptabil şi "nu ar trebui să se mai producă niciodată".

Aproximativ 1.800 de persoane au participat la acest festival dedicat motocicletelor vechi, organizat într-o regiune din fosta Republică Democrată Germană (RDG) renumită pentru faptul că adăposteşte o importantă mişcare neonazistă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO