Ce fac chinezii la ora 23 din ajunul Anului Nou? Nu ratează niciodată momentul
Chinezii au intrat în noul an cu un spectacol televizat grandios, desfăşurat la Beijing şi în alte trei oraşe mari. Oamenii îşi petrec de obicei noaptea de Anul Nou în familie, urmărind programul de sărbătoare.
Gala Festivalului Primăverii sau Chunwan, transmisă de televiziunea chineză în noaptea trecerii în noul an, este cel mai urmărit program din lume.
Anul trecut au fost un miliard de telespectatori. Spectacolul-mamut, la care au luat parte sute de cântăreţi şi dansatori, dar şi mii de figuranţi, a fost pregătit cu luni înainte. La fel, decorurile opulente şi costumele elaborate.
Anul acesta, programul a inclus un show acrobatic, unul de arte marţiale şi un segment de operă.
Pe lângă scena principală de la Beijing, televiziunea publică a organizat spectacole aproape la fel de elaborate în alte trei oraşe mari. A fost al doilea an consecutiv în care televiziunea chineză a transmis gala în format 4K.
O asemenea filmare conţine peste opt milioane de pixeli pe cadru, ceea ce înseamnă de patru ori mai multe detalii decât formatul obişnuit. Iar anul acesta, fiecare dintre cele patru spectacole a putut fi vizionat pe ecrane uriaşe în celelalte trei oraşe gazdă graţie unei reţele 5G.
La Hong Kong sute de oameni au stat la coadă ore întregi pentru o altă tradiţie. În taoism, ora 23 din ajunul Anului Nou, e momentul ideal pentru a aprinde beţişoare parfumate ca să ai parte de noroc
Lana Wong, actriţă: "În primul rând îmi doresc pace în lume. Să aibă toată lumea de mâncare, loc de muncă şi un acoperiş deasupra capului. Cei în vârstă speră ca guvernul să aibă mai multă grijă de ei."
Festivităţile de Anul Nou chinezesc au început luni seara şi vor ţine două săptămâni, încheindu-se cu Festivalul Lampioanelor.
Sursa: Pro TV
Etichete: obiceiuri, sarbatoare, superstiții, zodiac,
Dată publicare:
05-02-2019 07:49