Ce era, de fapt, obiectul descoperit pe o plajă din Australia. Anunțul Agenției Spațiale Australiene
Obiectul metalic misterios descoperit pe o plajă din Australia este un rest de la o rachetă lansată de India, a transmis Agenția Spațială a Australiei, potrivit abc.net.au.
Imagini cu obiectul bizar găsit pe plajă, la 250 de km de Perth, au făcut înconjurul lumii. Autoritățile australiene au început o anchetă pentru a stabili dacă obiectul metalic prezenta riscuri pentru oameni.
Ulterior, a fost ridicat și dus într-un depozit securizat, unde experții au încercat să afle de unde provine.
Alegeri 2024
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
Agenția Spațială a Australiei a transmis acum un comunicat în care a spus că obiectul este cel mai probabil o rămășiță de la o rachetă folosită pentru lansarea unui satelit, ce aparține Organizaţiei Indiene pentru Cercetare Spaţială.
Profesorul Alice Gorman, de la Universitatea Flinders, din Adelaide, a explicat că obiectul găsit pe plajă este o bucată din rezervorul de combustibil al rachetei.
„Componenta găsită este o mare parte din rezervorul de combustibil”, a spus profesorul Gorman.
„Din punct de vedere statistic, este probabil un miracol că s-a întâmplat de atât de puține ori să cadă pe oameni, animale sau proprietăți”, a adăugat ea.
Experta mai spune că rezervorul a căzut în Oceanul Indian și a fost adus de ape la mal, iar acum cercetătorii „au oportunitatea de a studia modul în care apa de mare a afectat materialele rachetei, cum le-ar fi putut determina să se descompună și să se transforme în alte produse chimice, care pot avea sau nu efecte benefice asupra vieții marine”, a spus ea.