Ce au fost sfatuiti Theresa May si grupul G20, cu ocazia summit-ului: "Ni s-a spus sa ne schimbam sub cearsaf, la hotel"

Ultima actualizare: 07-09-2016 06:55
Theresa May

Primului-ministru al Marii Britanii, Theresa May, impreuna cu membrii G20, grupul tarilor cu cea mai dezvoltata economie, li s-a spus sa se dezbrace sub cearsaf, inainte sa adoarma, pentru a nu fi surprinsi dezbracati de camerele de supraveghere.

Sefii securitatii i-au avertizat, de asemenea, pe membrii delegatiei sa foloseasca telefoane provizorii, nu pe cele oficiale,  atunci cand vor participa la intrunirea de la Hangzhou, pentru ca spionii pot descarca informatii de pe telefoanele mobile cu ajutorul cablurilor de alimentare prezente in hotel, relateaza Mirror

Inainte sa decoleze de pe aeroportul Heathrow, echipa Theresei May a fost instiintata sa evite folosirea adreselor de email oficiale si fie sa refuze, fie sa nu primeasca cadouri de la gazdele din China.

China are mijloace de spionaj performante, cu ajutorul carora incearca sa afle secretele industriei vestice.

Hackerii chinezi si-au ales deja cateva tinte de la summit, printre ele numarundu-se 5 ministri europeni. Membrii guvernelor din Cehia, Portugalia, Bulgaria, Letonia si Ungaria au fost deja pacaliti sa descarce documente suspicioase care le-au compromis datele de pe computere.

Dai Davis, fost lider al securitatii diplomatice: "Cei prezenti alaturi de doamna May au fost sfatuiti sa-si ia orice masura de precautie, inclusiv despre ceea ce vorbesc sau de comportamentul lor sexual".

Un oficial a declarat: "Ni s-a spus ca daca ne simtim jenati ca s-ar putea sa fim vazuti dezbracati, ar trebui sa ne schimbam sub cearsafuri, in camerele noastre de la hotel".

Echipa din Marea Britanie a fost, totodata, avertizata sa aiba grija si la detectivii particulari. In 2008, unui consilier al primului-ministru la vremea aceea, Gordon Brown, i s-a furat telefonul de catre o femeie care a patruns in camera lui din Shanghai.

Intre timp, Theresa May a facut public faptul ca nu are de gand sa discute despre subiectul Brexit.

Inainte sa zboare alaturi de Cancelarul Philip Hammond, May a declarat ca perioada aceasta a fost o epoca de aur pentru relatia diplomatica dintre Marea Britanie si China, in ciuda faptului ca se confrunta cu o divergenta de opinii cu presedintele Xi Jinping, din cauza deciziei amanate in privinta reactorului nuclear Hinkley Point.

Ea a adaugat: "Acest mesaj reprezinta pentru grupul G20 dispunerea Marii Britanii pentru a incheia noi contracte de afaceri”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO