Ce a pățit o profesoară din R. Moldova care a criticat inaugurarea cu fast a unei toalete

Ultima actualizare: 19-09-2020 09:18
Inaugurare toaletă

O profesoară de la școala din Republica Moldova unde a fost inaugurată cu fast o toaletă zilele trecute, care s-a arătat deranjată de eveniment, a fost certată de președintele raionului Râșcani, scrie NordNews.md.

Vasile Secrieru a chemat-o în biroul să pe profesoară pentru a o avertiza că școala nu va mai beneficia de susținere finaciară, pentru că nu este „recunoscătoare”.

”Mi-a spus să las directoarea să lucreze, de parcă eu pun bețe-n roate cuiva. Probabil, s-a referit la interviul de ieri. Eu doar mi-am expus părerea, într-o țară democratică, unde presa este liberă. Nu am ofensat pe nimeni. A spus că vom rămâne cu stadionul nereparat. Directoarea m-a sunat dis-de-dimineață și m-a anunțat că sunt așteptată în biroul președintelui raionului, asta deși am avut ore. Eu aveam cele mai negre scenarii, mă gândeam că voi ajunge astăzi să discut și cu domnul Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării”, a declarat Nelea Diaconu, profesoară la școala din Hiliuți.

Președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru a evitat să răspundă la întrebările presei, motivând că abia a ieșit dintr-o ședință și a închis telefonul.

- Este adevărat că ați chemat-o în biroul dvs. pe profesoara Nelea Diaconu?

- Reveniți vă rog mai târziu. Eu acum am iești din ședință.

 

Joi, profesoara Nelea Diaconu a declarat pentru NordNews.md că evenimentul a avut loc în timpul orelor și astfel a fost perturbat procesul educațional în instituție.

”Nu era cazul să mare tam-tam, mare treabă pentru asta, putea mai altfel să facă, nu școala s-a deschis, s-a deschis doar un veceu, și încă s-au fotografiat toți acolo, dar ce așa mare , de ce nu sa făcut nimic când n-au fost alegeri, nu s-a făcut nimic. Mie îmi era rușine, înseamnă că eu dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu eu trebuie să chem raionul”, a declarat ea.

După apariția imaginilor cu cei doi copii la inaugurarea toaletei, deputata din partea Platformei DA, Inga Grigoriu a sesizat Procuratura Generală. Totodată, avocatul poporului a venit cu o reacție, condamnând ferm explotarea imaginii copiilor în scopuri politice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO