Reacția unui copil născut surd când își aude pentru prima oară mama

Ultima actualizare: 19-09-2020 20:15

Bucurie nemărginită într-o familie de tineri americani, al căror băiețel le aude prima oară glasurile la un an şi jumătate de când a venit pe lume, datorită unui aparat auditiv special conceput.

Dacă, la naștere, nici medicii nu credeau în șansele lui de supraviețuire, copilul a învins toate obstacolele.

Nu e neobișnuit pentru copii să-și ignore mamele... intenționat! Nu e și cazul lui Maison. La 18 luni, băiețelul născut surd a primit primul său aparat auditiv.

Lauryn Webb, mama: "Am plâns pe rupte văzând cum i s-a luminat fața când m-a auzit prima oară spunându-i pe nume. Era clar, eu am fost chiar mai fericită decât el."

Și cei care au privit înregistrarea pe internet au fost înduioșați. Dar povestea este mai complicată. Maison s-a născut cu aproape 4 luni înainte de termen, din cauza unor indivizi care au dat o spargere în casa părinților săi.

Lauryn Webb: "M-au atins 3 gloanțe."

La două zile după jaf, Lauryn a intrat în travaliu prematur, iar băiețelul nu cântărea nici o jumătate de kilogram când s-a născut. Doctorii i-au avertizat pe soții Webb că, și dacă trăiește, Maison ar putea rămâne orb sau paralizat. Băiețelul a întrecut însă orice așteptări, iar acum a primit un aparat auditiv special adaptat pentru el la Spitalul Universitar din Richmond, Virginia.

Medicii i-au dat și o mascotă: un leu din pluș care poartă, la rândul lui, un aparat auditiv.

Lauryn Webb: "Chiuie și face diverse zgomote pentru că e prima oară când se poate auzi pe sine."

Și, treptat, Maison va înțelege singur că aparatul îl ajută mai mult pus în ureche, nu în… gură.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO