Reacția unui copil născut surd când își aude pentru prima oară mama

19-09-2020 08:50


Bucurie nemărginită într-o familie de tineri americani, al căror băiețel le aude prima oară glasurile la un an şi jumătate de când a venit pe lume, datorită unui aparat auditiv special conceput.

Dacă, la naștere, nici medicii nu credeau în șansele lui de supraviețuire, copilul a învins toate obstacolele.

Nu e neobișnuit pentru copii să-și ignore mamele... intenționat! Nu e și cazul lui Maison. La 18 luni, băiețelul născut surd a primit primul său aparat auditiv.

Lauryn Webb, mama: "Am plâns pe rupte văzând cum i s-a luminat fața când m-a auzit prima oară spunându-i pe nume. Era clar, eu am fost chiar mai fericită decât el."

Și cei care au privit înregistrarea pe internet au fost înduioșați. Dar povestea este mai complicată. Maison s-a născut cu aproape 4 luni înainte de termen, din cauza unor indivizi care au dat o spargere în casa părinților săi.

Lauryn Webb: "M-au atins 3 gloanțe."

La două zile după jaf, Lauryn a intrat în travaliu prematur, iar băiețelul nu cântărea nici o jumătate de kilogram când s-a născut. Doctorii i-au avertizat pe soții Webb că, și dacă trăiește, Maison ar putea rămâne orb sau paralizat. Băiețelul a întrecut însă orice așteptări, iar acum a primit un aparat auditiv special adaptat pentru el la Spitalul Universitar din Richmond, Virginia.

Medicii i-au dat și o mascotă: un leu din pluș care poartă, la rândul lui, un aparat auditiv.

Lauryn Webb: "Chiuie și face diverse zgomote pentru că e prima oară când se poate auzi pe sine."

Și, treptat, Maison va înțelege singur că aparatul îl ajută mai mult pus în ureche, nu în… gură.

VIDEO PROTVPLUS.RO