Ce a făcut un bărbat cu sticle de bere vechi de 130 de ani găsite pe fundul oceanului


Ultimul update: Sambata 16 Martie 2019 10:59
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2019 09:49
Categorie: Stiri externe

O bere cu o poveste deosebită a fost lansată de un bărbat care a lucrat pe Wall Street. Licoarea este făcută cu drojdie de bere din secolul al 19-lea, recuperată de pe fundul oceanului.

Întregul proces a durat ani de zile.

Vasul s-a scufundat în apropiere de Long Island, în 1886, în urma coliziunii cu o goeletă. Era o ambarcaţiune de lux, care pornise de la Liverpool şi se îndrepta spre New York. Timp de mai bine de 130 de ani a zăcut pe fundul oceanului, la 41 de metri adâncime.

Jamie Adams, proprietarul unei berării: "Ţin minte foarte clar cum, într-o scufundare din 2015, mi-a venit ideea că, dacă pot să recuperez nişte sticle intacte, am putea încerca să facem o bere nouă cu acele sticle."

Bărbatul a apelat la o echipă de scafandri. Dar a reuşit să găsească sticlele abia în 2017, când furtunile au răscolit fundul oceanului şi au îndepărtat nisipul de pe epavă, dezgolind salonul de la clasa întâi. Au recuperat în total 20 de sticle în cursul mai multor expediţii în interiorul epavei.

Jamie Adams, proprietarul unei berării: "Scopul era să recuperăm aceste sticle doar pentru drojdia dinăuntru. Şi pornind de la ea să începem proiectul de a recrea ceea ce era pierdut de mai bine de 135 de ani."

Timp de alţi doi ani, cu ajutorul unui microbiolog, a selectat mostre de drojdie extrase din berea de pe fundul oceanului. În cele din urmă, a obţinut-o pe cea perfectă. Alături de malțul de orz, drojdia este esenţială pentru aroma şi caracterul berii. Iar cei care iubesc această licoare au fost încântaţi de rezultat.

Pare un efort uriaş pentru a face o bere, dar epavele i-au fascinat dintotdeauna pe berarii dornici să reconstituie gusturi din alte epoci. În ultimele decenii, un britanic şi un australian au recuperat bere din epave scufundate în 1825, respectiv 1797.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

A luat 115 milioane de euro la loterie! Incredibil: care e primul lucru pe care l-a făcut cu banii acest zidar
Țara în care berea a fost interzisă 74 de ani. Acum sărbătorește Ziua Națională a Berii
VIDEO PROTVPLUS.RO