Cazul Epstein: Ghislaine Maxwell a fost găsită vinovată de crime sexuale

Ultima actualizare: 30-12-2021 14:18

Britanica Ghislaine Maxwell, fosta parteneră şi asociată a lui Jeffrey Epstein, a fost găsită vinovată miercuri de un tribunal din New York de o serie de crime sexuale, în special de trafic cu fete minore între 1994 şi 2004.

Ghislaine Maxwell, 60 de ani, a fost judecată de la sfârşitul lui noiembrie de un tribunal federal din Manhattan pentru şase capete de acuzare, în special de furnizare de minore fostului partener, Jeffrey Epstein - un investitor american în fonduri speculative acuzat de trafic şi abuz de minori care s-a sinucis în închisoare în 2019.

Ghislaine Maxwell a fost arestată la 2 iulie 2020. Fiica magnatului media Robert Maxwell, decedat în 1981, ea a fost acuzată în mai multe plângeri de faptul că a adus fete în apartamentul de lux de la Manhattan al lui Epstein, scrie news.ro.

Într-un articol publicat în 2003 în Vanity Fair, Jeffrey Epstein o prezenta drept ”cea mai bună prietenă” a sa.

Ghislaine Maxwell a dispărut din cercurile mondene, pe care le frecventa asiduu, după moartea lui Epstein, găsit spânzurat în celulă, într-o închisoare de la New York, la 10 august 2019. Autopsia a conchis că este vorba despre o sinucidere.

Acest fost investitor în fonduri speculative a fost arestat la 6 iulie 2019 pe un aerodrom în New Jersey, la întoarceerea din Franţa, în baza unor acuzaţii de trafic sexual şi conspiraţie în vederea traficului sexual. El risca 45 de ani de închisoare.

O dată a sentinţei nu a fost încă stabilită.

În cazul Epstein este implicat şi prinţul Andrew, un apropiat al investitorului, care este acuzat de abuzuri sexuale. Prinţul Andrew a dezminţit "categoric" astfel de acuzaţii într-un interviu considerat dezastruos de BBC în noiembrie 2019. În ciuda negărilor sale, prietenia cu omul de afaceri american şi scandalul creat l-au determinat pe prinţ să se retragă din viaţa publică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO