Rasturnare spectaculoasa in cazul DSK. Credibilitatea cameristei, facuta praf de procurori

Ultima actualizare: 29-10-2012 00:17

Cazul lui Dominique Strauss-Kahn ia o intorsatura neasteptata. Fostul sef FMI ar putea scapa de acuzatia de tentativa de viol in conditiile in care au aparut noi elemente care pun la indoiala credibilitatea martorului cheie, camerista.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn ar putea incerca sa conteste legalitatea procedurii de identificare a acestuia la comisariatul din Harlen, deoarece femeia care il acuza de agresiune sexuala avusese deja ocazia sa-l vada in fotografii si la televizor.

In centrul schimbarii dramatice, New York Times scrie ca ar sta lipsa de incredere a procurorilor in declaratiile cameristei privind cele intamplate in camera hotelului Sofitel din Manhattan.

Acelasi ziar mai scrie ca politia are o inregistrare in care femeia discuta cu un barbat aflat in inchisoare despre beneficiile pe care le-ar obtine in cazul in care ar depune plangere impotriva lui Strauss-Kahn. Investigatiile au aratat ca 100.000 de dolari au fost depusi in contul cameristei in ultimii doi ani, o parte venind de la barbatul din inchisoare, condamnat pentru trafic de droguri.

Conform cotidianului francez Liberation, experti in drept penal au sugerat ca existenta viciilor de procedura in privinta procedurii de identificare s-ar putea dovedi dificil de dovedit. A doua zi dupa ce a fost retinut, Dominique Strauss-Kahn a fost plasat, impreuna cu alti patru barbati intr-o camera din comisariatul din Harlem, iar camerista din Guineea care il acuza de agresiune sexuala l-a identificat oficial.

Liberation afirma ca detine informatii potrivit carora avocatii Benjamin Brafman si William Taylor ar putea sustine, la urmatoarea audiere, ca, in momentul identificarii, femeia avusese cel putin doua ocazii sa vada imagini ale fostului director FMI - la hotel, unde a avut loc o prima identificare pe baza fotografiei aratate de serviciul de securitate, si ulterior, in imaginile transmise de televiziuni.

"Acest lucru poate permite eliminarea din proces a sedintei de identificare si ar putea afecta acuzarea", a declarat Alexander Reinert, profesor de drept la Universitatea Yeshiva din New York.

"Dar exista multe alte elemente de identificare intr-un proces de acest fel, printre care se numara si probele ADN sau alte dovezi ale prezentei celor doi protagonisti in aceeasi camera de hotel, in acelasi moment", a adaugat el.

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn va fi audiat  vineri de catre reprezentantii Tribunalului Penal din New York.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO