Caz incredibil intr-un spital. Ce s-a intamplat cu un barbat dupa ce medicii i-au administrat altceva in loc de oxigen

Ultima actualizare: 20-03-2016 07:13
spital

Un sloven a murit saptamana trecuta intr-un spital dat recent in folosinta dupa ce i s-a administrat din greseala gaz ilariant in loc de oxigen, informeaza joi directmatin.fr.

Barbatul de 52 de ani a fost internat de urgenta in 10 martie la spitalul din Sempeter pri Gorici, localitate aflata aproape de granita cu Italia, relateaza Agerpres. Starea lui necesita administrarea de oxigen. Insa la unitatea de reanimare echipa medicala si-a dat seama ca ceva este in neregula. Numai dupa un timp specialistii s-au gandit ca vina putea fi a aparatului care trebuia sa ii furnizeze pacientului oxigen. Pentru pacient a fost insa prea tarziu: in loc de oxigen i se administrase o mare cantitate de gaz ilariant numit protoxid de azot. Gresit dozat, el poate provoca moartea prin asfixiere sau tulburari neurologice de durata.

Acest compus chimic este folosit in general de medici anestezisti, unii recurgand la el pentru caracterul sau recreativ, de unde si numele.

Incredibila eroare nu s-ar datora unei neglijente sau unei greseli umane, ci mai degraba unei erori de concepere legate de conexiunile intre diferitele procedee chimice administrate pacientilor.

Spitalul in care a avut loc drama a fost dat in folosinta in luna decembrie si a primit primii pacienti in ianuarie. Inspectiile tehnice efectuate inainte de deschidere nu au scos la iveala nicio defectiune a aparatelor.

Spitalul si autoritatile au deschis anchete administrative, iar justitia a declansat o procedura pentru omor prin neglijenta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO