Cautarile avionului MH370, disparut in mod misterios acum 7 luni, au fost reluate luni

Ultima actualizare: 09-10-2014 06:59
MH370

La aproape sapte luni dupa disparitia misterioasa a zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, cautarile au fost reluate luni in Oceanul Indian unde s-ar fi prabusit, relateaza CNN.

Cautarile reincep dupa ce anchetatorii au pus la punct o harta realizata cu ajutorul sonarelor a zonei in care se presupune ca a avut loc impactul - sudul Oceanului Indian. Noile cautari se deruleaza pe un perimetru de 60.000 de kilometri patrati.

Nava GO Phoenix si alte doua vase care vor ajunge in zona pana la finalul lunii vor desfasura cautarile. Acestea vor scufunda la 5.000-6.000 de metri puternice sonare programate sa detecteze bucati din epava avionului. Noua operatiune de cautare este un proiect comun al Guvernului australian si al celui malaezian care a costat 57 de milioane de dolari.

Cursa MH370 intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut la 8 martie. La scurt timp dupa decolare, avionul a schimbat radical planul de zbor, virand spre vest, apoi spre sud, in directia Oceanului Indian, unde s-ar fi prabusit, din lipsa de carburant.

Traiectoria sa a fost reconstituita cu ajutorul satelitilor, dar locul prabusirii ramane necunoscut si nici o urma nu a fost gasita, in pofida vastelor cautari aeriene si submarine efectuate in largul coastelor occidentale ale Australiei.

Mai multe ipoteze au fost evocate pentru a explica disparitia cursei MH370, de la o criza de nebunie a pilotului sau a copilotului, la o deturnare sau un grav accident mecanic.

Explicatia cea mai credibila, potrivit responsabililor cu ancheta, este ca o scadere brusca a nivelului de oxigen de la bord a lasat echipajul si pasagerii inconstienti. Avionul ar fi continuat sa zboare pe pilot automat, pana la caderea in mare, din lipsa de carburant.


 
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO