600 de oaspeți la nunta regală: David Beckham, Elton John, Serena Williams și Oprah

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Regina și prințul consort Philip, 600 de oaspeți, inclusiv 30 de membri ai familiei regale și numeroase celebrități au asistat la nunta princiară!

Mireasa a purtat o rochie simplă şi elegantă cu o trenă lungă de 4 metri și jumătate, creația unui designer britanic.

Meghan Markle a sosit la Windsor într-un Rolls Royce Phantom, model 1950, care a dus-o şi pe Kate Middleton la nunta ei, acum şase ani. Meghan era însoţită de mama sa, Doria.

Mireasa a optat pentru o rochie de o simplitate elegantă, croită de un faimos desginer britanic: Clare Waight Keller, prima femeie care a ocupat postul de director artistic al casei Givenchy.

Ţinuta din mătase, cu guler stil bărcuţă, trenă şi mâneci trei sferturi, a fost completată de un val spectaculos şi de o tiară cu diamante, din 1932, care a aparţinut Reginei Maria. În semn de omagiu adus ţărilor din Commonwealth-ul britanic, Meghan a cerut ca pe marginile voalului să fie brodate elemente simbolice din flora celor 53 de ţări.

Verighete au fost aduse de ducele de Cambridge, fratele şi cavalerul de onoare al mirelui.

Cea miresei a fost confecționata din aur galez, dăruit de maiestatea sa regina. Iar cea a mirelui este din platină. Ca să-i facă pe plac soţiei, Harry va purta verigheta şi după nuntă, spre desosebire de cei mai mulţi bărbaţi din familia regală britanică.

Cu o punctualitate demnă de capul monarhiei britanice, regina a sosit, aşa cum este protocolul, cu câteva minute înainte de începerea ceremoniei religioase.

Iar ducesa de Cambridge a adus copiii, pajii şi fetiţele care au ţinut loc domnişoarelor de onoare.

De la staruri de polo călare, sport pe care îl practică mirele, până la prezentatori TV, vedete de la Hollywood şi aristocraţi, lista invitaţilor a fost ţinută la mare secret până în ziua nunţii.

Rând pe rând au sosit la capelă Castelui Windsor George şi Amal Clooney, iar presa s-a grăbit să remarce eleganța doamnei Clooney. Apoi David şi Victoria Beckham, Elton John, care a cântat la recepţie, Oprah Winfrey, Serena Williams, James Blunt, Idris Elba, dar şi colegii de distribuţie ai actriţei Meghan Markle din serialul ”Suits”.

Harry și Meghan au devenit cel de al 16-lea cuplu regal care şi-a celebrat mariajul la Castelul Windsor.

Peste 100.000 de oameni s-au adunat pe străzile din Windsor ca să-i vadă pe însuratei, în caleasca, după ceremonia religioasă. În acelaşi timp a fost însă şi o petrecere de stradă.

"Ce păcat că Harry nu ne-a întâlnit pe noi înainte s-o cunoască pe Meghan”, se plâng în glumă mai multe doamne îmbrăcate în rochii de mireasă.

Turişti: “Cum mireasa e americană. ne-am gândit la costume tematice, americano-britanice. E minunat că asistăm la un eveniment regal.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO