Nunta regală. Ce titlu a primit Meghan Markle, după nunta cu prințul Harry

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Printul Harry si Meghan Markle
Getty

Prințul Harry al Marii Britanii și actrița americană Meghan Markle s-au căsătorit, sâmbătă, la capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Cei doi au schimbat jurămintele în fața a 600 de invitați și a lui Dumnezeu.

În cursul dimineții, înainte ca cei doi să se căsătorească, Palatul Buckingham a anunțat că Prințul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a. De asemenea, după nunta regală, Meghan Markle a primit titlul de Ducesă de Sussex.

„Titlurile prințului Harry vor fi Duce de Sussex, Conte de Dumbarton si Baron de Kilkeel. Prințul Harry devine Alteța Sa Regală Ducele de Sussex, iar Meghan Markle, în urma căsătoriei va deveni Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex”, a transmis Palatul Buckingham.

Titlul primit de prințul Harry, cel de Duce de Sussex, nu a mai fost folosit de 175 de ani. Meghan Markle va fi prima Ducesă de Sussex din istorie.

Chiar dacă s-a căsătorit cu un prinţ și a intrat oficial în Familia Regală Britanică, Meghan Markle nu va fi considerată propriu-zis prinţesă Meghan, relatează CNN.

Acest lucru se datorează faptului că Meghan nu s-a născut într-o familie regală și, de aceea, nu va putea purta acest titlu. După căsătoria cu Harry, ea preia titlul acestuia și devine Maiestea Sa Regală Prinţesa Henry de Wales ( n.r. Henry este numele oficial al Prințului Harry).

Deşi titlul ei conţine cuvântul „prinţesă”, Meghan nu va avea statut propriu-zis de prinţesă, pentru că nu are sânge regal.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO