Casa Alba a retractat afirmatiile lui Trump de pe Twitter, potrivit caruia administratia Obama i-a ascultat telefoanele


Ultimul update: Vineri 17 Martie 2017 07:20
Data publicarii: Marti 14 Martie 2017 07:57
Categorie: Stiri externe

Donald Trump nu a vrut sa spuna ca telefoanele i-au fost ascultate atunci cand a scris pe Twitter despre ascultarea telefoanelor.

Casa Alba da inapoi dupa ce presedintele a acuzat, fara dovezi, administratia Obama ca i-ar fi interceptat comunicatiile in resedinta sa, in perioada alegerilor.

Purtatorul de cuvant a incercat sa explice faptul ca Trump s-a referit la supraveghere in general.

"Comunicatiile mele interceptate in Trump Tower. Inca o josnicie. Presedintele Obama mi-a ascultat telefoanele in octombrie." Asa sunau acum mai bine de o saptamana mesajele lui Donald Trump postate pe Twitter.

Reporter: "Stiti daca la Trump Tower au fost interceptate comunicatiile?"

Kellyanne Conway, consilierul Casei Albe: "Ce pot sa spun e ca sunt multe cai prin care ne putem supraveghea unii pe altii."

In weekend, principala consiliera a lui Trump parea sa duca si mai departe acuzatiile.

Kellyanne Conway, consilierul Casei Albe: "Poti supraveghea pe cineva prin intermediul telefoanelor, cu siguranta prin intermediul televizarelor inteligente, si prin multe alte metode."

Luni, insa, comentariile s-au schimbat.

Kellyanne Conway, consilierul Casei Albe: "Eu nu sunt Inspectorul Gadget. Nu cred ca oamenii folosesc dispozitive fara fir pentru a spiona campania lui Donald Trump. Totusi, nu e responsabilitatea mea sa aduc dovezi. Pentru asta exista investigatii."

Dar asemenea investigatii nu sunt declansate fara dovezi aduse de Departamentul de Justitie, pe care nimeni nu le-a vazut.

In lipsa dovezilor, Casa Alba a dat inapoi. Presedintele se referea la supraveghere in general, a incercat sa explice, la randul sau, secretarul de presa al Casei Albe.

Sean Spicer: "Presedintele a fost foarte clar in mesajele de pe Twitter cand a spus ca a fost supravegheat, dar acest termen se refera la diferite optiuni de supraveghere."

E o interpretare "alternativa", de vreme ce termenul folosit de Trump in mesaje este definit clar in dictionar ca activitatea de ascultare a unui telefon sau interceptarea unui e-mail in scopul obtinerii de informatii.

Secretarul de presa a mai spus ca Trump s-a referit la administratia Obama generic si nu l-a acuzat pe predecesorul sau de implicare personala atunci cand spunea ca "Barack Obama mi-a interceptat comunicatiile." si il acuza pe fostul presedinte ba ca e "tipul cel rau", ba ca e "bolnav".

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO