Carnea de caine si de pisica ar putea fi interzisa in China

Dată publicare: 27-01-2010 00:00
Dată actualizare: 29-04-2012 12:12


caini

Presiunile activistilor pentru apararea drepturilor animalelor sunt atat de mari, incat traditionalele mancaruri de caine sau pisica ar putea sa dispara din restaurantele chinezesti.

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, daca noua legislatie, aflata in stadiu de proiect, va intra in vigoare, in China, atunci mii de localuri si macelarii ar urma sa fie inchise.

Si mai mult! Oricine va fi prins mancand carnea patrupedelor va trebui sa plateasca pana la 5.000 de yuani sau sa stea in inchisoare 15 zile.

Asta, in vreme ce patronii restaurantelor care nu vor tine seama de masura luata de autoritati sunt pasibili de o amenda de 500.000 de yuani.

Va fi infiintata inclusiv o linie telefonica speciala, unde abuzurile vor fi raportate direct la politie.

Carnea de caine, recunoscuta pentru miasma sa, este consumata in China de mii de ani si initial a fost folosita ca tonic medicinal. In nordul inghetat al tarii, friptura de caine este cea mai populara cale de "incalzire" a sangelui.

In schimb, pisica este folosita in special in preparatele culinare din sudul Chinei. Cel mai cunoscut fel de mancare, numit "Lupta Dragonului cu Tigrul", este o supa in care ingredintele principale sunt carnea de pisica si de sarpe.

Cum insa poate dura ani de zile pentru ca o lege sa fie aprobata de politicienii chinezi, iubitorii bucatariei traditionale chinezesti se vor mai putea desfata in continuare cu asemenea preparate culinare.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO