Carnagiu în Australia. Sute de urși koala au fost uciși cu brutalitate


Ultimul update: Duminica 02 Februarie 2020 17:02
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 16:54
Categorie: Stiri externe
koala

Sute de koala au fost ucişi în timpul exploatării unei plantaţii de eucalipt în statul Victoria din Australia, declanşând o anchetă, au anunţat activişti australieni, relatează duminică dpa.

„Sute de koala au fost găsiţi morţi şi răniţi de localnici într-o zonă care ne-a fost semnalată”, a declarat duminică Anthony Amis, un cercetător pentru grupul de mediu Friends of the Earth Australia.

„Au găsit koala peste care s-a trecut cu buldozerul. Sursele noastre locale ne-au spus că puteau simţi mirosul de koala aflat în putrefacţie. Este un masacru”, a declarat Amis, adăugând că incidentul a avut loc în timpul activităţilor de exploatare la o plantaţie din apropiere de Portland, în sud-vestul statului Victoria, în ultimele luni.

Un rezident din Portland, Helen Oakley, care s-a numărat printre cei care au tras semnalul de alarmă, a postat vineri o înregistrare video pe Facebook spunând că a văzut marsupialele zăcând moarte pe plantaţie.

„Mame şi puii lor au fost ucişi. Australia ar trebui să-ţi fie ruşine”, a spus ea.

„Copacii de eucalipt au fost defrişaţi de o companie numită Midway până în noiembrie şi apoi plantaţia a fost predată unui proprietar local. În timpul curăţării resturilor de copaci, koala au fost ucişi de buldozere”, a spus Anthony Amis.

A fost necesară eutanasierea a peste 20 de koala, a declarat autoritatea de mediu din Victoria, care desfăşoară o anchetă.

Într-un comunicat, compania Midway a respins acuzaţiile cu privire la vătămarea animalelor şi a afirmat că a lăsat un număr necesar de arbori pentru populaţia existentă de koala.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Mii de cadavre de canguri și urși koala, filmate pe o șosea din Australia | VIDEO
Motivul pentru care peste 69 de urși koala au fost internați de urgență în spital
Un koala devenit celebru după ce a fost salvat din flăcări în Australia a murit
VIDEO PROTVPLUS.RO