Cântăreaţa Mary Wilson, co-fondatoare a celebrei formații The Supremes, a murit

09-02-2021 11:01


Mary Wilson

Cântăreaţa Mary Wilson, co-fondatoare a legendarei formații americane The Supremes, a murit luni, în casa ei din Las Vegas, la vârsta de 76 de ani.

Potrivit News.ro, anunțul a fost făcut de către agentul său, care a precizat că moartea a fost una subită.

La vârsta de 15 ani, Wilson a pus bazele trupei The Supremes împreună cu Florence Ballard, iar lor li s-a alăturat Diana Ross. Ea a făcut parte din grup până la destrămare, în 1977.

Cu doar două zile înainte de deces, Wilson a publicat un videoclip pe YouTube în care anunţa că lucrează cu Universal Music pentru un material solo, care ar fi urmat să fie lansat pe 6 martie, când ar fi împlinit 77 de ani.

În 2019, ea a participat la al 28-lea sezon al emisiunii „Dancing With the Stars” şi a lansat „Supreme Glamour”, a patra carte a ei.

Considerat unul dintre cele mai bune grupuri vocale ale companiei Motown, The Supremes a avut 12 piese clasate pe primul loc în topul american între anii 1964 şi 1969.

După ce Ross a părăsit grupul în 1970, pentru a urma o carieră solo, Wilson a continuat, însă Supremes nu a mai cunoscut succesul din anii 1960. Ballard a decedat în 1976.

Mary Wilson, care a lansat şi două albume solo, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame ca membră a grupului, în 1988.

Sursa: News.ro

Tags: deces, muzica, supremes,


VIDEO PROTVPLUS.RO