O reţea de apă potabilă din Florida a fost contaminată prin piraterie informatică

09-02-2021 10:22


hacker la calculator

Un pirat informatic a reuşit să acceseze fraudulos reţeaua de computere a unei uzine de aprovizionare cu apă potabilă din Florida şi a plasat o serie de comenzi pentru a creşte până la un nivel periculos concentraţia unui aditiv chimic.

Din fericire, actul de piraterie cibernetică produs într-o periferie a oraşului Tampa a fost imediat remarcat şi o corecţie a fost realizată, pentru ca niciun consumator local să nu se afle în pericol, a dezvăluit Bob Gualtieri, şeriful din comitatul Pinellas.

Atacul cibernetic ilustrează pericolele la care hackerii pot să supună infrastructuri importante din Statele Unite, a adăugat şeriful.

Accesarea frauduloasă a sistemului informatic de la uzina de tratare a apei din Oldsmar a fost remarcată vineri de un tehnician, care a constatat cu surprindere că cineva deplasa de la distanţă cursorul mouse-ului său, făcând clicuri pentru a schimba concentraţia hidroxidului de sodiu din apă.

Această substanţă, crucială pentru a controla un mediu alcalin sau pentru a regulariza aciditatea apei, este corozivă şi periculoasă atunci când se află în concentraţii ridicate.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO