Cântăreața Hanka Horka, care s-a infectat intenționat cu Covid-19, ca să nu se vaccineze, a murit

Ultima actualizare: 18-01-2022 16:55
Cântăreața Hanka Horka, care s-a infectat intenționat cu Covid-19, ca să nu se vaccineze, a murit
Facebook / Hanka Horká

Hanka Horka, o cântăreață celebră din Cehia, a fost răpusă de Covid-19, după ce s-a infectat intenționat. Artista avea doar 57 de ani, informează La Repubblica.

La data de 14 ianuarie, prin intermediul unei postări pe Facebook, vedeta a anunțat că s-a infectat cu varianta Delta a coronavirsului pentru a obține certificatul sanitar și a trăi fără restricții.

„Viața este aici pentru mine și pentru tine”, a scris ea, invitându-i pe oameni să-i urmeze exemplul.

Artista a povestit că a luat virsului după ce s-a aflat în contact prelungit cu câteva rude de-ale sale care erau diagnosticate cu Covid-19. Ea a precizat că a depășit boala și că putea să meargă liniștită la teatru și la saună.

Din păcate, la câteva zile de la anunțul postat pe Facebook, starea de sănătate a cântăreței s-a deteriorat. În cele din urmă, ea a fost răpusă de Covid-19.

Fiul vedetei, în "război" cu antivacciniștii

Fiul artistei, Jan Rek, de asemenea muzician, susține că mama lui a fost ucisă de mișcarea antivaccinistă, care a convins-o să refuze imunizarea.

„Și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă disprețuiesc!”, a scris Rek pe Facebook, apoi a șters postarea.

Regulile Covid în Cehia

În Republica Cehă, dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii recente prin boală este necesară pentru a avea acces în toate spaţiile culturale şi sportive, precum şi în baruri şi restaurante.

Jan Rek i-a acuzat pe liderii locali ai mişcării antivacciniste că au convins-o pe mama lui să nu se vaccineze şi că au, din acest motiv, "mâinile pătate cu sânge".

"Ştiu exact ceea ce i-a format acea părere (...) Sunt trist că i-a crezut mai mult pe nişte străini decât pe propria familie. Nu este vorba doar despre o dezinformare totală, ci şi despre păreri despre imunitatea naturală şi anticorpii creaţi prin contractarea bolii", a adăugat fiul cântăreţei cehe.

Republica Cehă se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de COVID-19 şi a raportat luni peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO