Austria vrea să fie construite garduri la frontierele externe ale UE. „Să trecem peste acest tabu”

Zid
Telegram / KIRILL TIMOȘENKO

Cancelarul austriac Karl Nehammer cere să fie construite garduri la frontierele externe ale Uniunii Europene pentru a opri migrația ilegală. „Trebuie să trecem în sfărșit peste acest tabu al gardurilor”, a declarat el joi, la Bruxelles.

Declarațiile sale vin la doar câteva ore după ce ministrul federal pentru UE a susținut ideea construirii unui zid în jurul Europei.

Potrivit lui Nehammer, este nevoie de un gard, spre exemplu, la frontiera Bulgariei cu Turcia, a cărui construcție să fie finanțată din fonduri europene.

Acesta a declarat că este în contact cu președinții României și Bulgariei. „Chiar președintele bulgar a spus că este necesar să întărim gardul de la frontiera cu Turcia”, a declarat el, precizând că, potrivit guvernului de la Sofia ar fi nevoie de două miliarde de euro pentru extinderea gardului, potrivit Krone Zeitung.

„Gardurile nu reprezintă ceva nou”, a mai spus Nehammer, făcând referire la zidul construit la granița dintre Grecia și Turcia.

Citește și
VIDEO. Mai multe turiste s-au luat la bătaie după o petrecere. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

„Până acum, statele membre au fost lăsate singure, Comisia Europeană nu eliberează fonduri”, a mai declarat cancelarul austriac.

Nehammer a făcut aceste declarații, joi, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, unde se află și președintele României, Klaus Iohannis.

Veto-ul extraordinar exercitat de Austria împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost menit să crească presiunea asupra Comisiei Europene pentru a lua măsuri mai ferme împotriva migraţiei ilegale, iar cancelarul Karl Nehammer va veni la summitul UE din această săptămână cu cinci condiţii referitoare la azil, iar una dintre propunerile sale ar sprijini, de pildă, construirea unui gard la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia, a scris cotidianul „Kronen Zeitung” în urmă cu câteva zile.

Cancelarul austriac a apărat veto-ul ţării sale împotriva aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, susţinând că 20.000 de migranți care au ajuns ilegal în Austria au trecut prin România, iar Poliția Română ar ști acest lucru.

De altfel, oficialul austriac a precizat că a vorbit deja cu Klaus Iohannis despre problema Schengen.

”Poziția Austriei este să susțină Bulgaria și România. Problema nu este că o țară este împotriva altei țări, este o problemă de securitate. În Austria avem peste 75.000 de migranți neînregistrați și știm că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Cum știm asta? Datorită investigațiilor poliției austriece. Iar acum trebuie să găsim o soluție pentru asta”, a afirmat cancelarul Karl Nehammer.

Întrebat de jurnaliști cum își susține aceste afirmații, dat fiind că România spune că ciffrele sunt mai mici, Nehammer a spus:

”Poliția română îi știe pe acești oameni, care au fost înregistrați în România. În Austria avem peste 100.000 de migranți, iar 75.000 nu sunt înregistrați. Este o cifră enormă, e o problemă de securitate pentru toată Uniunea Europeană. Așa că eu cred că ce este important de subliniat este faptul că problema nu se pune că Austria este împotriva Bulgariei sau României, ci trebuie să rezolvăm împreună această chestiune. Și o vom face”.

 

Articol recomandat de sport.ro
”Cea mai sexy fotbalistă din lume” semnează! Unde va juca Alisha Lehmann
”Cea mai sexy fotbalistă din lume” semnează! Unde va juca Alisha Lehmann
Citește și...
Călătorie Apostolică a Papei Francisc în Asia. Suveranul Pontif va susţine 16 discursuri şi trei liturghii
Călătorie Apostolică a Papei Francisc în Asia. Suveranul Pontif va susţine 16 discursuri şi trei liturghii

Şaisprezece discursuri, trei liturghii uriaşe şi 32.000 km de zbor: Papa Francisc va trebui să onoreze un program intens în cursul Călătoriei Apostolice la graniţele Asiei şi Oceaniei în septembrie, a anunţat vineri Vaticanul, relatează AFP şi Ansa.

Donald Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic
Donald Trump îl felicită pe aliatul său Nigel Farage pentru intrarea în Parlamentul britanic

Donald Trump l-a felicitat pe Nigel Farage, figura emblematică a Brexitului şi a dreptei radicale, pentru intrarea sa pentru prima dată în Parlamentul britanic, la cea de-a opta încercare, relatează AFP.

Keir Starmer, după victoria copleșitoare a Partidului laburist:
Keir Starmer, după victoria copleșitoare a Partidului laburist: "Munca noastră de reconstrucție o începem astăzi"

"Munca noastră de reconstrucție este urgentă – și o începem astăzi", a declarat în primul său discurs oficial Keir Starmer, noul premier al Marii Britanii.

Recomandări
Ce reduceri vor avea românii cu credite după ce BNR a decis să scadă dobânda cheie
Ce reduceri vor avea românii cu credite după ce BNR a decis să scadă dobânda cheie

Banca Națională a României a decis să scadă dobânda cheie pentru prima dată în ultimii ani, în care au fost doar de creșteri.

"Nu plec nicăieri". Joe Biden a făcut anunțul la un barbeque organizat la Casa Albă de Ziua națională a Statelor Unite

"Nu plec nicăieri" - a spus Biden la un barbeque organizat la Casa Albă pentru militari și familiile lor de Ziua națională a Statelor Unite.

Valea Oltului, rute ocolitoare recomandate oficial de către CNAIR. Harta cu traseele rutiere pentru șoferi
Valea Oltului, rute ocolitoare recomandate oficial de către CNAIR. Harta cu traseele rutiere pentru șoferi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat mai multe rute ocolitoare ale Văii Oltului (DN7) pentru perioada în care circulaţia va fi închisă pentru defrişarea versantului.