Cameron: Marea Britanie trebuie sa ia noi masuri de austeritate, pentru a nu se scufunda

Ultima actualizare: 13-10-2012 07:02
David Cameron

Marea Britanie trebuie sa ia noi masuri dificile si dureroase de austeritate pentru a nu se scufunda, a declarat miercuri premierul David Cameron, la congresul anual al Partidului Conservator.

"Daca nu vom actiona, daca nu vom lua decizii dificile si dureroase, daca nu vom da dovada de hotarare si imaginatie, Marea Britanie nu va mai fi ce a fost in trecut”, a avertizat Cameron in ultima zi a reuniunii de la Birmingham.

Discursul sau a avut loc dupa ce ministrul de Finante George Osborne a anuntat luni noi reduceri ale cheltuielilor sociale cu 10 miliarde de lire sterline.

"Adevarul este ca ne aflam intr-o cursa, a venit momentul adevarului pentru tari ca a noastra. Fie vom inota, fie ne vom scufunda", a spus premierul.

Noile reduceri ale cheltuielilor sociale, precum ajutoarele pentru locuinte acordate tinerilor someri, se adauga unor economii de 18 miliarde de lire aprobate deja de guvern pana in 2015.

Economia britanica a revenit in acest an in recesiune, prinsa intre masurile de austeritate si criza datoriilor din zona euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO