Cadre medicale din Mexico City, atacate de oameni care se tem că răspândesc coronavirusul

Ultima actualizare: 25-04-2020 10:17

Un fenomen îngrijorător are loc în Mexic. Din cauza fricii provocate de pandemia de coronavirus, tot mai multe cadre medicale sunt atacate pe stradă sau chiar în spitale, fiind suspectate că răspândesc virusul.

Și nu sunt puține cazurile - peste 40 doar în capitala Mexico City.

Un caz similar a avut loc recent și în România, la Galați, unde o asistentă de la spitalul de boli infecțioase a fost agresată de vecini, care i-au aruncat clor pe ușa apartamentului, și a fost dată afară din magazinul de la parterul blocului.

Multe țări care se confruntă cu pandemia de coronavirus îi salută prin aplauze pe medicii și asistentele medicale din prima linie a luptei cu temutul virus. Cadrele medicale primesc flori și mulțumiri în spitale pentru efortul și sacrificiul lor.

Nu și în Mexic. Într-un spital din Mexico City, un asistent medical a fost atacat de rudele unui bolnav de Covid 19 pe motiv că nu le-a lăsat să îl vadă pe pacient. Urmarea atacului e vizibilă: fața tumefiată și zgârieturi. Și nu e singurul caz.

Doctorița Torres își plimba câinele îmbrăcată în halatul de doctor când a fost agresată. Cineva i-a aruncat pe față și haine o substanță acidă. De atunci are probleme cu vederea, iar pe pielea gâtului are arsuri.

O asistentă medicală se afla în parcare când a auzit pe cineva țipând: "Infectată, infectată!" Şi apoi persoana care ţipa i-a aruncat cafea fierbinte pe spate.

Oficialii mexicani spun că au fost cel puțin 44 de atacuri asupra cadrelor medicale numai luna trecută. De asemenea, autoritățile susțin că atacurile au fost provocate de faptul că oamenii nu sunt informați și cred că doctorii și asistentele sunt responsabili pentru răspândirea viruslui. De aceea au făcut un apel public la încetarea violențelor.

O altă asistentă medicală face naveta la spitalul din alt oraș. Într-o seară, mai mulți oameni au oprit-o să intre în orașul ei, pe motiv că îi poate îmbolnăvi pe ceilalți. De aceea a fost nevoită să se mute la o prietenă, lângă spitalul la care lucrează.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO