Butonul "Like" de pe Facebook, declarat ilegal. Afla motivul

Dată publicare: 20-08-2011 10:14
Dată actualizare: 31-10-2012 10:35


Facebook

Un comisar german care se ocupa de protectia datelor personale vrea sa desfiinteze butonul de "Like" de pe Facebook pentru siguranta utilizatorilor.

Facebook sustine ca nu incalca legea europeana de protectie a datelor. Comisarul protectiei datelor din Schleswig-Holstein, Germania,  a ordonat insa institutiilor statului sa inchida paginile pentru fani de pe reteaua de socializare si sa elimine butonul "Like" de pe website-urile lor, deoarece incalca legea germana si europeana.

Facebook a insistat ieri ca este in depina conformitate cu legile europene de protectie a datelor.

Tot ieri, Weichet a declarat ca analizele tehnice efectuate de catre biroul sau arata ca Facebook a incalcat legile germane si europene de protectie prin trimiterea datelor la serverele retelei sociale din SUA.

"Oricine viziteaza Facebook.com sau foloseste un plug-in trebuie sa stie ca va fi urmarit de companie timp de doi ani", a mai spus Weichert.

Un purtator de cuvant al Facebook a recunoscut ca ei pot vedea "informatii precum adresa de IP" a userilor care viziteaza un site cu un buton "Like". "Stergem aceste date tehnice in 90 de zile."

Biroul lui Weichert a ordonat detinatorilor de site-uri din Schleswig-Holstein sa "opreasca imediat trecerea datelor utilizatorilor la serverul Facebook din SUA prin dezactivarea serviciilor respective" si a amenintat ca va lua masuri legale in cazul in care nu se conformeaza.

Mai mult, el a indemnat utilizatorii internetului sa "isi tina degetele departe de click-ul pe plug-in-uri sociale" si "sa nu-si faca un cont pe Facebook" ca sa evite cunoasterea datelor lor de catre companie.

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO