Broadway, inima New York-ului, afectat de pandemie: „Când se va redeschide, va fi un semn că a fost înfrântă”

Dată publicare: 13-03-2021 09:38
Dată actualizare: 13-03-2021 09:49


La fel ca în multe locuri din lume, după un an de pandemie, teatrele din New York încă nu au un termen pentru redeschidere.

Însă Broadway nu reprezintă doar un motor economic major, ci și energia vitală, forța vie a metropolei americane. Când se vor aprinde din nou luminile, va fi un semn că pandemia a fost învinsă.

Când s-au închis teatrele de pe faimoasa stradă 42 din New York, nimeni nu bănuia că, și după un an, luminile tot stinse vor fi.

Pandemia a suspendat show-uri care se jucau cu casa închisă de ani de zile, ca „Wicked", dar și producții noi precum „Moulin Rouge". De pe o zi pe alta, au dispărut aproape 100.000 de locuri de muncă. Talentul unei întregi generații a fost irosit.

Philip Birsh, CEO Playbill Inc: „Nimeni nu lucrează acum în teatre în afara celor care întrețin sălile și scenele, să fie în stare bună pentru redeschidere. În rest, Broadway-ul este încremenit.”

Reporter: „Și cum supraviețuiesc oamenii?”

Philip Birsh: „Unii nu reușesc. Foarte mulți au fost siliți să părăsească New Yorkul. S-au întors în mansardele ori pivnițele părinților.”

Richard Quest, CNN: „Din punct de vedere economic, puteți redeschide teatrele la 30% din capacitate?”

Philip Birsh, CEO Playbill Inc: „Nu e posibil. Broadway e oricum o afacere cu profit la limită. Teatrul este foarte costisitor, munca e intensă, iar artiștii talentați trebuie să fie plătiți bine. Broadway ori se deschide 100% ori deloc.”

Suntem totuși în America, unde nu doar banii, ci și speranța, optimismul și încrederea țin lumea în mișcare.

Philip Birsh, CEO Playbill Inc: „Broadway este inima New York-ului și, când se va redeschide Broadway, va fi un semn pentru întreaga planetă că pandemia a fost înfrântă!”

Tags: broadway, pandemie,


VIDEO PROTVPLUS.RO