Pandemia de Covid-19 ia amploare în Europa. Noi restricții impuse în Marea Britanie

×
Codul embed a fost copiat

Premierul britanic a anunţat noi restricţii în Anglia, în timp ce nivelul de alertă Covid-19 a fost ridicat de la trei la patru în Regatul Unit, doar cu o treaptă mai jos decât maximul.

Aceste măsuri au fost luate pentru a limita creşterea rapidă a celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus.

După ce oamenii de ştiinţă care lucrează pentru guvernul de la Londra au avertizat că în lipsa unor acţiuni urgente va creşte foarte puternic rata deceselor, Johnson a declarat că noile restricţii impuse în Anglia ar putea fi menţinute şase luni. El nu a interzis însă complet deplasările.

'Îmi pare rău să spun că, la fel ca în Spania, Franţa şi multe alte ţări, am ajuns la un punct de cotitură periculos', a declarat prim-ministrul în parlament, după o reuniune de urgenţă cu miniştrii şi cu şefii guvernelor descentralizate din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care alcătuiesc Regatul Unit.

La numai câteva săptămâni după ce a cerut revenirea la locurile de muncă, Johnson le-a recomandat celor care lucrează în birouri să stea acasă, dacă pot.

Citește și
Marea Britanie
Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de contagieri zilnice. Avertismentul autorităților
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Barurile, restaurantele şi alte localuri se vor închide de marţi la orele 22, iar în timpul programului servirea se va face numai la mese.

Măştile vor fi obligatorii în mai multe spaţii, iar firmele care încalcă regulile vor fi amendate; în general, legile se vor aplica mai strict, a mai spus premierul, care urmează să se adreseze direct naţiunii, prin intermediul televiziunii, la ora 19.00 GMT.

Nu se vor închide însă şcolile şi universităţile.

Consilierii guvernamentali au apreciat că numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus ar putea ajunge în octombrie la 50.000 pe zi.

'Nu îi vom asculta pe cei care spun să lăsăm virusul să acţioneze, nici pe cei care cer interzicerea permanentă a circulaţiei. Luăm măsuri hotărâte şi corespunzătoare ca să echilibrăm salvarea de vieţi cu protecţia locurilor de muncă şi a surselor de venituri', a susţinut Johnson.

Barurile și restaurantele din Anglia se vor închide la ora 22:00

 

Toate pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia trebuie să se închidă la zece seara, începând de joi. Iar clienții mai pot fi serviți doar la mese.

Este principala măsura decisă de guvernul britanic în încercarea de limitare a răspândirii virusului. De asemenea, au fost decise amenzi de 200 de lire pentru cine nu poartă mască sau nescocoteste regula celor șase, prin care sunt limitate adunările publice.

Cyril Vanier, corespondent CNN: „Ministrul sănătăţii a avertizat că oamenii trebuie să urmeze actualele reguli sanitare, sau riscă alte restricţii şi mai drastice. Aproximativ 4.400 de noi infecţîi sunt raportate zilnic, adică mai mult decât triplul bilanţurilor de la începutul acestei luni. Asemnea numere n-au mai fost înregistrate de la jumatea lunii mai.”

Pe de altă parte, guvernul britanic a mai anunțat că suspendă planurile de revenire a spectatorilor pe stadioane, la evenimentele sportive.

Spitalele Covid-19 din Franța sunt aproape pline

 

Spitalele Covid din Marsilia sunt pline sau aproape de saturaţie. Medici şi asistente medicale din toată ţara sunt chemaţi în ajutor.

Doctor: „Această rezervă, încă una şi încă una... Toate de aici sunt pline cu pacienţi care au Covid-19. Mulţi pacienţi, că acesta, au afecţiuni pulmonare grave.”

La fel, apar tot mai multe semne de tensiune în spitalele din Ile-de-France.

Melissa Bell, corespondent CNN la Paris: „Aici, în regiunea Parisului, în cursul ultimelor trei săptămâni, a crescut cu 89% numărul bolanvilor de Covid internaţi la terapie intensivă.”

Asemenea imagini fac că apelurile pentru respectarea restricţiilor, menite să limiteze răspândirea virusului să fie şi mai imperative. Măștile sunt obligatorii în spațiile publice din Marsilia dar mulți nu le poartă. Mai ales tinerii, care nu iau în serios pericolul Covid-19 când socializează. Mulţi au luat virusul în vara și l-au răspândit.

Sebastien Debeaumont, oficial regional din Sănătate: „Mai ales cei din tânăra generaţie, cei între 20 şi 40 de ani, s-au infectat în ultima perioadă. Ei au foarte puţine simptome şi pentru ei infecţia nu are consecinţe grave. Dar acum sunt loviţi din nou cei mai în vârstă şi pe aceşti omeni îi vedem în spital şi la reanimare.”

Cetățenii din Olanda pot merge pe stadioane, dar trebuie să respecte anumite reguli

 

În Olanda, fanii au voie la meci, dar l-au supărat pe premierul Rutte că nu se abţin de la cântece şi scandări, deşi acest gen de manifestări au fost interzise, conform protocolului.

Mark Rutte, prim-ministrul Olandei: „Pur şi simplu n-ai voie să faci asta. E foarte stupid. Aşa nu putem să ţinem virusul sub control... Taci din gură, stai la locul tău şi te uiţi la meci, dacă vrei să fii în tribună. Nu ţipa!”

Barurile şi cafenelele din marile orașe olandeze se vor închide mai devreme, începând de duminică. Olanda începe să reimpuna restricții pentru a contracara creşterea acută a ratelor de infectare, mai ales în rândul tinerilor.

Ridicarea restricțiilor din Cehia a fost o greșeală

 

Andrej Babis, prim-ministrul Cehiei: „Pandemia a revenit. Din păcate. Numerele cresc...”

Cehia se găsește din nou într-o situație foarte dificilă - a declarat premierul ceh Andrej Babis. Care a recunoscut că a fost o greșeală ridicarea restricțiilor, în vară.

Andrej Babis, prim-ministrul Cehiei: „Am auzit că unii vor să protesteze împotriva guvernului că nu vor măşti. Aş vrea să le spun acestor oameni: nu purtaţi măşti pentru mine, pentru miniştrii, ci pentru părinţi, prieteni şi cei apropiaţi.

Luni s-au adăugat încă aproape 1.500 teste pozitive, la o naţiune cu 10 milioane de oameni.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Proteste masive în Israel, după ce Guvernul a impus carantină la nivel național
Proteste masive în Israel, după ce Guvernul a impus carantină la nivel național

Marea Britanie ar putea ajunge la 50 de mii de noi cazuri de coronavirus, zilnic, la jumătatea lui octombrie, dacă actuala rată de infectare nu este oprită.

Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de contagieri zilnice. Avertismentul autorităților
Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de contagieri zilnice. Avertismentul autorităților

Pandemia de COVID-19 ia amploare în Marea Britanie, iar contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 şi numărul deceselor la peste 200 într-o singură zi la jumătatea lunii octombrie.

Marea Britanie ar putea intra în carantină în etape de 2 săptămâni pentru jumătate de an
Marea Britanie ar putea intra în carantină în etape de 2 săptămâni pentru jumătate de an

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat noile măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt
Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt

În mai multe zone din țară se circulă cu dificultate, vineri. În județele. ANM a emis cod roșu și portocaliu de viscol pe parcursul zilei în mai multe zone. Este de asemenea în vigoare și o avertizare de vânt puternic.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.