Bolnav de cancer, presedintele Venezuelei Hugo Chavez va fi supus unei noi operatii

Ultima actualizare: 05-05-2012 22:53
Hugo Chavez

Presedintele Venezuelei Hugo Chavez a anuntat marti la postul public de televiziune ca urmeaza sa fie supus "in zilele urmatoare" unei noi operatii asupra unei "leziuni" aflata in zona din care i-a fost extirpata o tumoare canceroasa in 2011, in Cuba.

"In cursul examenului (efectuat) in La Havana" la sfarsitul saptamanii, "o leziune a fost descoperita in acelasi loc de unde a fost extirpata tumoarea acum aproape un an. Este o leziune mica, cu diametrul de aproximativ doi centimetri, vizibila foarte clar. Acest lucru obliga la extirparea leziunii si la o noua interventie chirurgicala", a declarat presedintele Chavez pentru postul de televiziune VTV.

Examenele nu au relevat prezenta unor metastaze "nicaieri", a continuat presedintele, in varsta de 57 de ani, care a negat ca ar fi pe moarte si a dat asigurari ca se simte "intr-o buna conditie fizica pentru infruntarea acestei batalii".

Aceste declaratii ale lui Chavez survin dupa mai multe zile de zvonuri intense pe retele de socializare cu privire la starea sa de sanatate. "Trebuie sa vorbesc cu colegii mei in aceasta seara sau maine (miercuri), pentru a stabili unde vom efectua operatia. Avem mai multe posibilitati, dar ceea ce este sigur este ca acest lucru trebuie sa aiba loc in zilele urmatoare", a adaugat el.

Hugo Chavez, care a fost operat de o tumoare maligna pe 20 iunie 2011 in capitala cubaneza La Havana, a fost supus ulterior unei chimioterapii, la finalul careia a dat asigurari, in decembrie, ca s-a "recuperat total" si este vindecat. Viitoarea interventie chirurgicala "ar trebui sa fie mai putin complicata decat precedenta", in opinia sa.

Liderul venezuelean, aflat la putere din 1999, candideaza pentru un al doilea mandat in alegerile prezidentiale din octombrie, in cursul carora se va confrunta pentru prima data cu o opozitie unita, concentrata in jurul guvernatorului de centru-dreapta Henrique Capriles.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO