Scandalul dintre Apple si FBI a ajuns si in atentia lui Donald Trump, care a chemat la boicotarea producatorului de telefoane. 

Asta pana cand Apple va accepta sa decripteze terminalul care i-a apartinut unuia dintre autorii atentatului din decembrie de la San Bernardino.

Apple este in conflict cu FBI si cu Departamentul american al Justitiei, care ii cer fabricantului sa le livreze anchetatorilor solutii tehnice de decriptare a telefonului utilizat de Sayed Farook, unul din autorii decedati ai atentatului din decembrie, anul trecut, cand au fost ucisi 14 oameni.

Apple refuza, chiar daca, in urma cu cteva zile, o instanta a cerut companiei sa acorde sprijin tehnic pentru FBI. Aflat in campanie electorala, Trump a spus ca va utiliza doar telefoane Samsung, pana cand Apple "nu va da informatiile cerute de autoritati".

"Ce cred eu ca trebuie sa facem este sa boicotam Apple, pana cand accepta sa le dezvaluie anchetatorilor FBI numarul de decriptare. Tim Cook vrea sa ne dea o reprezentatie, probabil ca sa ne arate cat de liberal este el.... Nu tine. Boicotati Apple, pana cand furnizeaza informatiile cerute", a spus Trump.