Bland, modest si plin de umor. Papa Francisc, liderul spiritual care i-a cucerit chiar si pe atei

Ultima actualizare: 13-11-2013 06:50

Un lider spiritual ca niciun altul inaintea sa. Aceasta este imaginea pe care Papa Francisc si-a creat-o de cand a fost numit in fruntea bisericii catolice.

Cu blandete, modestie, dar si mult umor, Suveranul Pontif a cucerit lumea intreaga. Si nu sunt putini cei care, desi nu cred in Dumnezeu sau religie, ii asculta indemnul.

O imbratisare care a facut inconjurul lumii - Papa Francisc mangaind fata un barbat desfigurat de boala. O metafora a tuturor lucrurilor pe care noul lider al bisericii catolice le intruchipeaza : deschidere, sinceritate, compasiune si, mai presus de orice, umanitate.

Un papa caruia ii place fotbalul si care nu se sfieste sa se amuze purtand un nas rosu de clovn sau postand pe pagina de Twitter poze pe care si le face cu tineri.

Are pana la urma peste 7 milioane de utilizatori care il urmaresc. Mai multi decat decat multe vedete rock.

Iar daca este sa judecam dupa unele postari, Papa Francisc reuseste sa ii cucereasca si pe cei mai necredinciosi.

"Eu sunt ateu, dar Papa Francisc are ceva care ma face pana si pe mine sa vreau sa ma convertesc la catolicism. E un model pentru mine.", scrie o tanara.

Papa Francis duce o viata simpla, isi conduce singur masina si refuza sa locuiasca in somptuoasele apartamente papale.

La doar o luna dupa alegerea sa in fruntea bisericii catolice, Pontiful de 76 de ani a ingenunchiat pe podeaua de piatra dintr-un centru de detentie din Roma si a spalat picioarele unor tineri detinuti , apoi le-a sters si le-a sarutat.

Printre ei se afla si o femeie. Un gest care i-a nemultumit profund pe conservatori.

Asa cum i-au nemultumit si declaratiile Papei legate de avort, contraceptie sau casatoriile intre persoane de acelasi sex.

"Daca cineva este homosexual si il cauta pe Dumnezeu cu sufletul curat, cine sunt eu sa il judec?", a spus Francisc.

Papa Francisc si-a facut un obicei si din a-i suna pe oamenii despre care afla ca au nevoie de un sfat, pe care ii alina cu vorbe blande si pline de intelepciune.

Astfel, a convins o femeie insarcinata, presata de cei din jur sa avorteze, sa pastreze copilul si i-a promis ca il va boteza chiar el.

Papa Francisc s-a salutat cu fiecare persoana cu dizabilitati venita la Vatican

Suveranul Pontif a tinut sa salute pe fiecare persoana cu dizabilitati in parte, in cadrul evenimentului de la Vatica, pe unele imbratisandu-le.

Circa 600 de persoane aflate in scaune cu rotile si-au asteptat randul sa fie salutate de Papa Francisc, care nu a dezamagit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO