Biserica din Creta vrea sa le dea somerilor terenuri agricole pentru a-i scoate din saracie


Ultimul update: Vineri 26 Iulie 2013 06:45
Data publicarii: Marti 23 Iulie 2013 17:03
Categorie: Stiri externe

Arhiepiscopul Cretei, Eirinaios, intentioneaza sa dea terenuri agricole oamenilor ramasi fara locuri de munca, pentru a-i ajuta sa reziste crizei economice foarte dificile prin care trece tara.

"Vreau sa arat iubirea Bisericii pentru oamenii care au nevoie de hrana. (...) Biserica va urma toate procedurile legale", a declarat Eirinaios pentru Dogma, agentia de stiri a Bisericii Ortodoxe din Grecia, citata de portalul GreekReporter.

Intr-o prima faza, programul va fi derulat doar de arhidieceza Cretei, fara implicarea parohiilor.

"Vom analiza intai daca oamenii interesati chiar au o nevoie reala si nu intentii necinstite", a spus Eirinaios.

Arhiepiscopul asteapta sa primeasca cereri, pentru a vedea ulterior in ce masura pot fi acestea acoperite.

Un plan similar a fost propus si de arhiepiscopul Atenei.
Rata somajului din Grecia se situeaza la un nivel record de 26,9%, potrivit celor mai recente date publicate de autoritatile elene.

Grecia trece printr-o recesiune severa, iar analistii estimeaza ca economia se va contracta in 2013 pentru al saselea an consecutiv.

Statul elen a fost salvat de la colaps prin doua pachete de imprumuturi totalizand peste 200 de miliarde de euro de la statele zonei euro si FMI, dupa ce nu a mai putut rostogoli datoriile pe piata financiara. Imprumuturile au fost conditionate de masuri de austeritate si reforme care au agravat declinul economic.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO