Josef Desimone, maestrul bucatar al companiei Facebook, a murit intr-un accident de motocicleta


Ultimul update: Vineri 26 Iulie 2013 06:45
Data publicarii: Marti 23 Iulie 2013 11:43
Categorie: Stiri externe
Josef Desimone

Josef Desimone, maestrul bucatar al companiei Facebook, a murit dupa ce a fost implicat intr-un accident de motocicleta, care s-a produs luni dimineata in Statele Unite, informeaza mercurynews.com.

"Josef a fost o legenda a companiei Facebook si o institutie in sine", a declarat CEO-ul acestei companii, Mark Zuckerberg, pe pagina lui de Facebook.

Josef Desimone s-a alaturat echipei Facebook in 2008 "si a construit echipa noastra culinara, pornind de la o mana de angajati dintr-o singura cafenea si ajungand sa formeze o echipa globala cu zeci de restaurante de clasa mondiala", amenajate in sediile companiei Facebook din lumea intreaga, a precizat Mark Zuckerberg.

"Josef a jucat un rol foarte important in definirea culturii noastre in acei primi ani si a continuat sa o faca pana in prezent", a adaugat Zuckerberg.

Deocamdata nu sunt cunoscute circumstantele in care s-a produs accidentul. Peste 200 de angajati ai companiei Facebook au transmis condoleante familiei bucatarului Josef Desimone in seara de luni.

Multi dintre colegii sai l-au descris pe Desimone ca fiind o persoana plina de energie, pasionata de gastronomie, sociabila si intotdeauna dispusa sa ii incurajeze pe angajatii companiei.

"Oriunde se afla Josef, totul devenea nu doar delicios, ci plin de bucurie si de placerea de a trai", a declarat Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer al companiei Facebook.

Sandberg a spus ca l-a cunoscut pe Josef Desimone atunci cand acesta lucra la Google, compania pentru care a lucrat si ea, inainte de a veni sa lucreze pentru Facebook.

Josef Desimone a urmat o scoala de arte culinare in orasul Charleston si a lucrat in mai multe restaurante, inclusiv la Cafe de la Presse si Trident Hotel din San Francisco, unde devenise executive chef, inainte de a se angaja la Google, potrivit unui interviu pe care l-a acordat in 2008 revistei Fast Company.

In timp ce lucra pentru Facebook, Josef Desimone, in varsta de 44 de ani, a lucrat si ca voluntar pentru numeroase fundatii si grupuri non-profit, precum "Meals on Wheels", si programul de educatie muzicala "Little Kids Rock". "Aproape in fiecare weekend, el facea voluntariat pentru diverse organizatii de veterani, organizand mic-dejunuri pentru pompieri sau sustinand alte cauze importante", a adaugat Mark Zuckerberg.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO