"Bin Laden nu a fost ucis de trupele SEAL". Rapoartele secrete care pot starni un cutremur in SUA

Ultima actualizare: 04-11-2012 16:49
Osama Bin Laden

“Osama bin Laden era neinarmat si deja mort, cu un glont in cap, cand soldatii americani au intrat in casa lui din Pakistan”, acesta ar fi continutul primului raport despre moartea lui bin Laden.

Misiunea si rapoartele secrete despre ea sunt subiectul unei carti care va fi data publicitatii in cateva zile si care va provoca un cutremur in administratia americana.

Cartea, “No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama bin Laden” (N-a fost o zi usoara: Primul raport despre misiunea in care a fost ucis Osama bin Laden) a fost scrisa de un anonim, sub numele de Mark Owen, care a facut parte din echipa de sase puscasi marini care a participat la misiunea de eliminare a teroristului, in luna mai 2011.

Robotii care castiga razboaie si ucid prin telecomanda. Cum arata si cati bani costa

In timp ce urcau pe scari, puscasii marini au zarit capul unui barbat care a disparut dupa o usa, povesteste Mark Owen. “Mai aveam cam cinci pasi pana sa ajungem sus, cand am auzit niste impuscaturi amortizate. BOP. BOP. Barbatul a disparut intr-o camera intunecata”, se mai scrie in carte.

Membrii echipei de puscasi au intrat in camera unde au vazut o femeie jelindu-l pe bin Laden, care era imbracat cu un tricou alb, pantaloni largi si o tunica bej. “In ciuda numeroaselor rapoarte care sustin ca bin Laden avea o arma si a rezistat cand puscasii marini au intrat in camera, el era neinarmat. El a fost ranit fatal inainte ca soldatii sa intre in camera”, se scrie in carte.

Sangele si creierul i se scurgeau din craniu si inca era in spasme si convulsii”, a mai spus Owen. In carte au fost descrisi apoi cu amanunte pasii ce au urmat, cum a fost identificat bin Laden, ce s-a gasit in camera lui. “Misiunea a fost ca un film de actiune prost”, zice autorul.

Owen a mai spus: “Bin Laden nu era pregatit sa se apere. Nu avea intentia sa se apere. El le-a cerut celor care i-a urmat decenii de-a randul sa poarte veste cu explozibil, dar el nu si-a luat arma… Am vazut ca era de fapt un las”.

Cartea a starnit controverse dinainte sa apara. Pentagonul, CIA si Casa Alba nu au stiut nimic despre aparitia ei. Aceasta autobiografie este posibil sa fie ecranizata, dupa ce mai multi regizori si-au aratat deja interesul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO