Cu banii republicanilor si laudele sotiei, Mitt Romney a intrat oficial in cursa pentru Casa Alba

Ultima actualizare: 06-11-2012 00:25
Mitt Romney

Ann Romney, sotia candidatului republican la Casa Alba, a ales marti seara sa "vorbeasca despre iubire", povestind despre casatoria sa cu "omul de care America are nevoie".

 

Mitt Romney "este omul de care America are nevoie (...) acest om nu va esua, acest om nu ne va lasa sa cadem, acest om va ridica America", a declarat aceasta.

"In aceasta seara, vreau sa va vorbesc din inima. In aceasta seara, vreau sa va vorbesc despre dragoste. Am citit undeva ca Mitt si cu mine avem o casnicie ca in povesti. In aceste povesti pe care le-am citit nu se vorbea niciodata de dupa-amiezi ploioase de iarna cu cinci baieti care tipa toti in acelasi timp. Iar aceste povesti nu par sa aiba niciodata capitole numite scleroza in placi sau cancer la san", a adaugat aceasta.

"O casnicie ca in povesti? Nu, chiar deloc. Ceea ce avem noi este o casnicie adevarata", adauga doamna Romney, casatorita de 43 de ani cu candidatul republican la Casa Alba pe care l-a intalnit in liceu.

Discursul doamnei Romney este considerat ca unul dintre momentele puternice ale conventiei republicane care este menit sa il umanizeze pe un candidat apreciat in continuare ca fiind prea distantat de preocuparile alegatorilor.

Proaspat investit candidat al republicanilor la Casa Alba, Mitt Romney si-a facut o aparitie neprogramata, marti seara, pe scena conventiei republicane de la Tampa, imbratisand-o pe sotia sa Anne, care tocmai rostise un discurs vibrant, relateaza AFP.

Romney, care urmeaza sa ia cuvantul joi seara, la inchiderea conventiei, a urcat pe scena Forumului din Golful Tampa si si-a sarutat sotia in fata a mii de delegati incantati sa laude cuplul.

Mitt Romney a castigat fara surprize marti seara la conventia republicana din Tampa (Florida, sud-est) votul majoritatii delegatilor partidului sau pentru a il infrunta pe Barack Obama la alegerile prezidentiale din noiembrie, relateaza AFP.

Candidatul a obtinut pragul necesar de 1.144 de delegati (din 2.286) in cursul unei numaratori realizate stat cu stat in incinta Tampa Bay Forum unde are loc conventia nationala a partidului republican. Statul New Jersey (nord-est) a fost cel care a dat votul pentru depasirea acestui prag.

In absenta adversarilor, numirea fostului guvernator de Massachusetts (nord-est) era fara indoiala.

Insa acest ritual perfect organizat care permite partidului sa se mobilizeze in spatele candidatului castigator al primarelor este crucial deoarece ii va permite lui Mitt Romney, o data investit oficial joi, sa beneficieze de fondurile prevazute pentru alegerile generale.

Candidatul si sotia sa Ann Romney au sosit marti la Tampa. Doamna Romney trebuie sa tina in cursul serii unul dintre cele mai asteptate discursuri ale conventiei.

Minutios coregrafiate, conventiile partidelor - democratii vor organiza conventia lor saptamana viitoare, intre 4 si 6 septembrie - marcheaza lansarea oficiala a campaniei pentru alegerile prezidentiale de la 6 noiembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO